A fogamzásgátlótól milyen javulás várható? Tapasztalatok?
Ez a lehetö legrosszabb dolog, amit tehetsz! Ezzel a saját hormonrendszeredet teljesen leállítod, nem tud beállni a szükséges egyensúly.
Amíg szeded, addig lehet, hogy a tüneteid javulnak, de csak azért, mert a gyógyszerben lévö hormonok müködtetnek, a saját hormonháztartásod meg megszünik töle.
Ennek igen komoly következményei lehetnek, ami egész életedre hatással lesz.
Szerintem sürgösen keress fel másik, normális szakembert, mielött teljesen tönkreteszed magad.
Kérlek ne szedj fogamzásgátlót, a legtöbb nőnek teljesen felborítja a szervezetét és évek kellenek, hogy helyrejöjjenek.
Egyetértek 1-essel, menj el egy másik orvoshoz és harcold ki, hogy vizsgáljanak ki alaposan, mert az ennyire extrém menstruációs fájdalom komolyabb betegség tünete is lehet, pl endometriozis. A fogamzásgátlóval csak a tünetet feded el, de lehet súlyosbítasz egy alapproblémát vele.
A fogamzásgátlótól sokkal kevesebb lesz a vér mennyisége, másabb lesz a színe esetleg állaga, nem lesznek olyan görcseid.
Viszont! Ezzel csak elfeded a problémát, és lehet még nagyobb kárt teszel. Életed végéig nem szedhetet a gyógyszert szóval miután abbahagytad vissza térnek ezek a problémák. Szánj inkább arra időt hogy elmész egy magánorvoshoz aki rendesen megvizsgál és az okot megtalálja.
Nekem nincs jó tapasztalatom a fogamzásgátlóval és az ismerőseimnek sem.
Nekem fél év után teljesen tönkre tette a bélflórám, állandóan hányingerem volt, hánytam, fájt a gyomrom, ment a hasam, fájt a fejem. Másik ismerősömnek hangulat ingadozásai lettek és állandó hüvelyfertőzései.
Az endokrinológus azt mondta valamilyen hormonproboblémám van.
Mégis milyen hormonproblémád van?? Diagnózis?
Én teljesen átérzem a problémádat, hiszen ennyi idősen én is minden szünetbe jártam cserélni, és többször elájultam. Viszont ez a probléma elfojtása, nem pedig a megoldása.
A fogamzásgátlóval a valódi menstruációd teljesen megszünik, megvonásos vérzéseid lesznek, belekutyul a még éppen kialakuló ciklusodba.
Én évekig szedtem gyógyszert és hüvelygyűrűt is. Ebből ha már hormonális, a gyűrűt sokkal jobban ajánlom, mint a gyógyszert.
Mindegyiktől kevésbé fájt a hasam, és sokkal enyhébb lett a vérzésem. Viszont én védekezésre használtam, nem pedig hasfájásra.
A hormonproblémát pedig nem szünteti meg a gyógyszer, tehát azt gyógyszer ide vagy oda, mindenképp megkéne oldani, hiszen a szervezeted nem műküdik megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!