Erős vérzés ovuláció után, mi okozhatja, hormonális probléma?
20 éves vagyok, 9 éve menstruálok. Alapvetően rendszeres volt a ciklusom, 31 napos kb, néha picit változott, de akkor is hónapokig pár nappal rövidebb, vagy hosszabb. Nem is volt túl erős tiniként, fájdalom is csak az utóbbi 2 évben.
Most amióta (10 hónapja) rendszeresen (heti 1-3) nemi életet élek a barátommal, megváltozott a ciklusom. Erősebb a vérzés, a görcsölés, a PMS is érezhetőbb pl melltfeszülés. A ciklusom volt már 30, 35, de egyszer 40 napos is. Peteérés környékén gyakran pecsételő vérzés jelentkezik. Néha csak egy kis barna kakiláskor, ez ciklus elején betudható a megnaradt menstruációs vér erős bélmozgás miatti távozásának. De van, hogy csak úgy egy kis vér jön (nem kontakt vérzés, mert nem aktus közben/után, hanem tőle függetlenül, akár napokkal később).
Decemberben jártam ezzel nőgyógyásznál, megvizsgált ultrahanggal is, elvileg minden rendben. De szerintem elég hanyag volt, stresszre fogta (máskor sokkal stresszesebb időszakban 0 probléma volt a ciklusommal). És tabit akart írni, de én a hormonális fogamzásgátlót ellenzem, szerintem csak elfedi a problémát.
Igyekszem pontosan megfigyelni a ciklusom, nyákot is nézem. Ebben a hónapban is a menstruáció 7-8 napig tartott, de utána kb normális volt minden. Pár napja néhány óráig éreztem enyhe ovulációs fájást, szépen illeszkedett is időben. Egy napra rá viszont a semmiből elég erősen elkezdtem vérezni. Csak fél napig tartott, de elég sok jött, friss vér, tuti nem mensi. Ez normális? Mitől lehet?
Köszönöm szépen a választ!
Igen, feltétlen el akarok menni, de állami rendelésen ha nagy nehezen fogadnak is, ilyen hanyagok. Először amikor elmentem nőgyógyászhoz egy éve, meg sem akart vizsgálni. Inkább fél órát beszélt a fogamzásgátlásról, amiket már addig is tudtam...
Ha nincs egyértelmű látható probléma, csak a tablettával jönnek...
Lehet ez hormonális eredetű probléma? Összefüggésben lehet a szexuális élettel?
Nem kontaktvérzésekről van szó, elvileg méhszájsebem sincs, de talán hormonális hatása lehet a szexnek vagy ez nagy hülyeség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!