Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Erős vérzés ovuláció után, mi...

Erős vérzés ovuláció után, mi okozhatja, hormonális probléma?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, 9 éve menstruálok. Alapvetően rendszeres volt a ciklusom, 31 napos kb, néha picit változott, de akkor is hónapokig pár nappal rövidebb, vagy hosszabb. Nem is volt túl erős tiniként, fájdalom is csak az utóbbi 2 évben.

Most amióta (10 hónapja) rendszeresen (heti 1-3) nemi életet élek a barátommal, megváltozott a ciklusom. Erősebb a vérzés, a görcsölés, a PMS is érezhetőbb pl melltfeszülés. A ciklusom volt már 30, 35, de egyszer 40 napos is. Peteérés környékén gyakran pecsételő vérzés jelentkezik. Néha csak egy kis barna kakiláskor, ez ciklus elején betudható a megnaradt menstruációs vér erős bélmozgás miatti távozásának. De van, hogy csak úgy egy kis vér jön (nem kontakt vérzés, mert nem aktus közben/után, hanem tőle függetlenül, akár napokkal később).

Decemberben jártam ezzel nőgyógyásznál, megvizsgált ultrahanggal is, elvileg minden rendben. De szerintem elég hanyag volt, stresszre fogta (máskor sokkal stresszesebb időszakban 0 probléma volt a ciklusommal). És tabit akart írni, de én a hormonális fogamzásgátlót ellenzem, szerintem csak elfedi a problémát.

Igyekszem pontosan megfigyelni a ciklusom, nyákot is nézem. Ebben a hónapban is a menstruáció 7-8 napig tartott, de utána kb normális volt minden. Pár napja néhány óráig éreztem enyhe ovulációs fájást, szépen illeszkedett is időben. Egy napra rá viszont a semmiből elég erősen elkezdtem vérezni. Csak fél napig tartott, de elég sok jött, friss vér, tuti nem mensi. Ez normális? Mitől lehet?

2020. jún. 26. 12:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem keress egy másik dokit és nézesd meg magadat, mert ez semmiképp sem normális dolog. Ismerősömnek endometriózis okozott hasonlókat (vérezgetések két menstruáció közt, fájdalmasabb és hosszabb menstruáció, stb.) Persze ez nem azt jelenti, hogy neked is az van, de jobb, ha megnézeted egy alaposabb orvossal! :)
2020. jún. 26. 12:58
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Igen, feltétlen el akarok menni, de állami rendelésen ha nagy nehezen fogadnak is, ilyen hanyagok. Először amikor elmentem nőgyógyászhoz egy éve, meg sem akart vizsgálni. Inkább fél órát beszélt a fogamzásgátlásról, amiket már addig is tudtam...

Ha nincs egyértelmű látható probléma, csak a tablettával jönnek...

2020. jún. 26. 14:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Lehet ez hormonális eredetű probléma? Összefüggésben lehet a szexuális élettel?

Nem kontaktvérzésekről van szó, elvileg méhszájsebem sincs, de talán hormonális hatása lehet a szexnek vagy ez nagy hülyeség?

2020. jún. 26. 14:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Az lehet, hogy a szex valamelyest jótékony hatással van a hormonrendszerre, de nem mondanám, hogy a gyakori szex mellett is, ez normális lenne. Sajnos nem vagyok orvos, ő biztosan tud neked mondani valamit, amitől meg is nyugszol akár! :)
2020. jún. 26. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!