Vakbél vagy peteérés?
Hello!
Tegnap este kezdődött hogy a jobb oldalon alul elkezdett szúrni a hasam, amit főleg mozgásra és járásra érzek. 15.napomon vagyok a ciklusban, egyszer pár hónapja volt már ilyesmim középidőben, de az nagyon rossz volt mert 1 hétig elhúzódott.. Nincs lázam, se hasmenés/hányinger, étvágyam is volt, reggel sok folyásom volt csak ijesztő ez az érzés és félek.
Ugye nem lehet vakbélgyuszi? Fura mert régebben sosem éreztem meg ovut.
Azért a vakbélgyulladás egyértelműbb szokott lenni, lázzal és nagyon rossz közérzettel jár.
Én is állandóan félek a vakbélgyulladástól, nem tudom, miért... Gyerekkorom óta mindig "tapasztalom" magamon. Aztán sosem az.
Egyszer egy orvos azt mondta nekem, hogy ha lefekszek az ágyon, és - óvatosan! - nyomkodom a hasamat a bal oldalon, akkor ha nem ordítok a fájdalomtól, nincs vakbélgyulladásom. Igen, a bal oldalon. Tudom, hogy a vakbél inkább a jobb oldalon van, de állítólag a nyomásra jelentkező fájdalom balra sugároz, arról nem is beszélve, hogy ha tényleg vakbélgyulladása van valakinek, akkor tilos azt nyomkodni.
Szóval ezt a "tesztet" szoktam csinálni, és megnyugodni, hogy nyomásra nem rosszabbodik a fájdalom. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!