13 éves lányom menstruációs fájdalomra vehet be algopyrint?
Az utóbbi pár hónapban a lányomnál is kiderült hogy eléggé hasfájós lesz, előtte még sose fájt a hasa. Ugye amikor mondja hogy fáj a hasa, akkor már alig tud megmozdulni, mert görcsöl neki, ilyenkor mindig algopyrint adtam neki. Mivel nem gondoltam hogy nem lehetne adni neki, nem olvastam el még egyszer a betegtájékoztatót. Ma kerestem, hogy mennyit szabad bevenni, és láttam hogy elvileg csak 15 éves vagy annál idősebb szedheti. Eddig semmi baja nem volt tőle, és may 1 nap 2- őt vett be, és 8- .at szabad( ugye 15 éves kortól)
Tehát a kérdésem az lenne, hogy továbbra is adhatom neki,ha eddig semmi baja nem volt tőle?
Én voltam az az előző. És nem, tanulj meg szöveget értelmezni. Mindig fáj, volt hogy összeestem, úgy fájt, és akkor nyilván bevettem a gyógyszert. De ilyen fajta vagyok, mindig fáj, nem tudok vele mit csinálni, azon kívül hogy alkalmazkodom, nem szedhetek folyton gyógyszert, mert "fáj". Ha az orvos menstruációs görcsre (legfőképp) fejfájásra és lázcsillapításra való gyógyszert ajánl, arra meg inkább nem mondok semmit. Ha bármit be lehetne szedni, nem lenne konkrét görcsoldó menstruációra.
De azt csinálsz, amit akarsz. Majd ha negyvenfokos láza lesz, és sehogy sem tudod levinni, mert hozzászokott a szervezete a gyógyszerhez fölöslegesen, ne csodálkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!