13 éves lányom menstruációs fájdalomra vehet be algopyrint?
Az utóbbi pár hónapban a lányomnál is kiderült hogy eléggé hasfájós lesz, előtte még sose fájt a hasa. Ugye amikor mondja hogy fáj a hasa, akkor már alig tud megmozdulni, mert görcsöl neki, ilyenkor mindig algopyrint adtam neki. Mivel nem gondoltam hogy nem lehetne adni neki, nem olvastam el még egyszer a betegtájékoztatót. Ma kerestem, hogy mennyit szabad bevenni, és láttam hogy elvileg csak 15 éves vagy annál idősebb szedheti. Eddig semmi baja nem volt tőle, és may 1 nap 2- őt vett be, és 8- .at szabad( ugye 15 éves kortól)
Tehát a kérdésem az lenne, hogy továbbra is adhatom neki,ha eddig semmi baja nem volt tőle?
A lányom 14 éves. 9 évesen volt meg neki először, és Ő is hasfájós ilyenkor.
Nálunk hibátlanul bevált a nospa, de vannak direkt ilyen fájdalmakra való gyógyszerek is. Pl algoflex m, de ha veszed a fáradtságot, és beírod a GYK keresőjébe a menstruációs fájdalmat, rengeteg kérdést fogsz találni, rengeteg hasznos válasszal.
Az algopyrin kuvvára nem erre való, azzal csak a máját terheled, eredmény nélkül.
Rendben.
Az az igazság, hogy kár beléd az idő, hiába próbálok segíteni.
Minden jót, sajnálom a lányodat.
1) ha a gyerek szenved orvoshoz kéne vinni (gyermek nőgyógyászat, mivel nem normális az olyan erős görcs, ami miatt nem tud állni vagy csak korlátozottan.
2) nem névtelen netes emberektől kérünk gyógyszerészeti tanácsot, hanem orvostól vagy gyógyszerésztől
3) algo nem fog segíteni és csak orvosi felügyelet/ javaslat mellett adjuk gyereknek
4) a nospa nem hosszabítja meg a menzeszt
5) kûrva gyorsan felejtsd el a gyerek diagnoztizálását és gyógyszerezését ilyen módon, mert rohadtul nem vagy képben!
Minek kèrdezel, ha eleve már össze-vissza gyógyszerezed a gyereket?
Amúgy a mája nem fogja megköszönni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!