Hogyan tudnám előrehozni a menstruációm?
2 vagyok
Milyen a testalkatod? Volt egy barátnőm a gimiben, aki nagyon vékonyka, pici, törékeny kiscsaj volt, mellette táncolt is, és neki volt, hogy hónapokra kimaradt a menzesze. A nőgyógyász szerint a testalkata meg a sport miatt, és majd helyrejön neki... hát nem tudom. 16 évesen szerintem már nem normális, hogy kimarad 1-2 hónap a ciklusodból. Mindenestre 6 nap alatt még semmilyen terhes tünet nem lehet, plusz védekeztetek is, szóval nyugi, nagy eséllyel nem vagy terhes. Viszont ezzel a menzeszproblémával kezdj valamit, menj el nőgyógyászhoz, ha jársz akkor egy másikhoz, hogy mit lehetne tenni a normál ciklus érdekében. Lehet felírnak majd fogamzásgátlót, az percre pontosra be tudja állítani, hacsak nem valami szervi bajt jelez.
16-os: egyelöre értelmetlen a terhességi teszt, mert még csak 6 napja feküdt le az illetövel, a teszsthez meg minimum két hét kell, mire kimutatja az esetleges terhességet.
A kérdezönek nema vékonyság a probléma, mert láthatólag a menzesze nem összevissza jön meg, hanem kéthavonta, ami petefészek-problémára utalhat.
Mindenképpen keress fel nögyógyászt, ne engedd, hoyg lerázzon a még nem állt be szöveggel, hanem rendesen vizsgáljon ki.
" Viszont ezzel a menzeszproblémával kezdj valamit, menj el nőgyógyászhoz, ha jársz akkor egy másikhoz, hogy mit lehetne tenni a normál ciklus érdekében. Lehet felírnak majd fogamzásgátlót, az percre pontosra be tudja állítani, hacsak nem valami szervi bajt jelez."
Ha valakinek nem rendszeres a menzesze, arra NEM MEGOLDÁS a fogamzásgáltó, mert az NEM BEÁLLÍTJA, hanem teljesen LEÁLLÍTJA a hormonszabályzást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!