Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől lehet az hogy menstruáci...

Mitől lehet az hogy menstruáció alatt nincsen étvágyam?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy tegnap megjött a menzeszem és nem kívánom egyáltalán az ételt inni iszok bőven de enni alig bírok. Az elmúlt 2 napban fogytam 3 kilót mert nem eszem. Anya már megtömött egy kis szelet vajas kenyérrel mert tudja hogy nem eszek...

NORMÁLIS VÁLASZT SZERETNÉK

16/L

2020. jún. 2. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Erre én is kiváncsi lennék, én ilyenkor inni se nagyon szoktam(nem is esik jól semmilyen ital). Jóhogynem száradok ki ilyenkor.

[Csak azért írtam ide, mert nekem is hasonló gondom van és vissza akarok találni ide]

2020. jún. 2. 20:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Érdekes, én ilyenkor pont hogy jobban szoktam kívánni dolgokat, főleg az édeset. Nincs semmi, amit úgy érzel, hogy meg tudnál enni?

Ha nincs, akkor legalább olyat is igyál, amiben van kalória. Gyümölcsturmix (smoothie) esetleg?

Eddig is ilyen volt, vagy csak most nincs étvágyad?

2020. jún. 2. 20:56
 3/5 A kérdező kommentje:

hát az a helyzet hogy iszonyat önbizalom hiányos vagyok túl sok fájdalmat kaptam és ezért undorodom magamtól

és állandóan minden áron fogyni szeretnék

és sztem ez közre játszik hogy nincs étvágyam mensi idején

2020. jún. 2. 21:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez lehet, de akkor ez lelki eredetű és tulajdonképpen nem a menstruáció miatt van. Viszont ha még van is rajtad felesleg és tényleg nem gond, ha fogysz egy kicsit, akkor sem szabad úgy csinálni, hogy te most pár napig semmit nem eszel. Egyél egészségesen, megfelelő adagokat és sportolj mellette, de ne éheztesd magad, mert az nem tartható és akkor utána csak jönne a jojó effektus. Tartós eredményhez életmódváltás kell és nem drasztikus diéta.

Most pedig tényleg gondold át, hogy mi az amit meg tudnál enni/inni, mert az nem oké, hogy napokig nem eszel.

2020. jún. 2. 21:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Megválaszoltad. Menstruáció előtt és alatt a hormonok irányítanak. Ezért nyűgösebb, feszültebb, ingerlékenyebb az ember. Ha alapból "undorodsz magadtól", akkor menzesz alatt még inkább előjönnek az érzelmek, sérelmek, ezért nincs étvágyad. Le kell küzdened magaddal ezt a harcot. Ha fogyni akarsz, akkor fogyj normálisan. A koplalással szervi bajod is lehet, nem egészséges és duplán vissza megy rád. Próbáld magad reális szemmel nézni, mert oké, hogy van rajtad felesleg, de attól még nem kell szenvedned. Szedd össze magad, legyen önbizalmad és elmúlik.

#1 A szervezet vizet raktároz a menstruációhoz. Kiszáradni nem fogsz, mert a szervezeted irányít. Ha kevés "raktáron" a víz, az görcsel, alvadt vagy nehezen távozó vérrel mutatkozik meg, olyankor viszont pótolni kell a vizet.

2020. jún. 2. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!