Petefészek ciszta műtét többi lent?
Nekem ketto darab 10 centis cisztat tavolitottak el a petefeszkemrol 7 evvel ezelott. Nekem rendes nagy vagas volt, es mivel gyorsan kellett muteni (begorcsoltem), igy csak a legfontosabb vizsgalatokat csinaltak. EKG-t, vernyomast neztek, ugy tudom, ilyenkor a labor is fontos, nekem ez kimaradt. Altatoorvossal szokad elotte konzultalni, ultrahangot is vegeznek, es nyilvan a mutetet vegzo orvossal is beszelni kell. Mivel en nem ettem aznap, igy nem volt gond az emesztos resszel sem. Nem borotvaltak a borfeluletet, mert alapbol le volt. Felhelyeztek a katetert, es toltak be. Gazzal altattak, olyan volt egyebkent, mintha egy nagyon kimerito nap utan elaludtam volna, ebben nem volt semmi kulonleges. Mikor felebredtem nem volt mellettem senki, kesobb nezett ram az orvos es elmondta, hogy hogy zajlott a mutet. Szerintem 1-2 oras volt, nekem volt komplikacio is, nekem evek ota ott voltak a cisztak es mivel eleg nagyok voltak, elnyomtak a petefeszkemet, amit ki kellett muteni. Ezert valamivel tovabb tartott. Nekem olyan vagasom van, mint egy csaszaros nonek. Annyi maradt belole, hogy a seb szepen begyogyult, alig latszik, viszont nem erzek ott, nem regeneralodtak az idegek.
A laparoszkopias mutetnel picike bemetszest vegeznek, igy a gyogyulas is sokkal gyorsabb. Nekem 2 het pihi volt, de a nagy seb miatt tartott eddig.
nekem nem teljesen ilyen volt, de leírom, hogy mi történt (cisztarepedés volt, azt kellett összeforrasztani)
nekem sürgősségi ellátás volt, szóval nem volt előtte csak ultrahang 2x
az altatásból csak arra emlékszem, hogy a szám elé tették azt a kis maszkot, és kábé már aludtam is (sokakat kérnek, hogy számoljanak vissza 100tól, nekem ilyen nem volt)
amikor felébredtem, akkor az anesztes nővér rángatta ki a torkomból a lélegeztető csövet, vagy micsodát, ami borzasztóan fájdalmas volt, életemben soha semmi nem fájt még annyira, de ez másoknál - ahogy kérdeztem és olvastam - maximum csak kellemetlen, nem értem, nálam miért volt ennyire borzalmas
az altatásnak nekem az a mellékhatása volt, hogy remegtem, mint amikor nagyon fázol, asszem fáztam is
nekem a műtét talán másfél óra volt, de nem vagyok benne biztos
6 hétig kellett vigyáznom magamra utána, de kb 2 két után már teljesen jól voltam, az első másfél hétben még fájt rendesen pl. ha nevettem nagyon belenyilalt, szóval azt igyekeztem elkerülni, meg a hajolgatást is
az altatásnál az alvás semmilyen kábé, mint egy rendes alvás
műtét előtt általában adnak valamilyen nyugtató, én nem kaptam, bár én nem voltam egyáltalán ideges
#3-as
En nem is emlekszem ilyen lelegezteto csore, pedig biztos volt. De nem ereztem semmit, es utana sem volt erzekeny a torkom, gegem. Mondjuk lehet figyelembe vettek, hogy 15 eves voltam, kicsit finomabban bantak velem emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!