Menstruáció előtti/közbeni éjszakai izzadás, más is tapasztal ilyet viszonylag fiatalon?
Sziasztok!
28 éves vagyok, így a menopauza nem merül fel nálam.
Január közepétől február közepéig minden éjszaka izzadtam, többször át kellett öltöznöm annyira. ELmentem a háziorvosomhoz természetesen,mert egyből eszembe jutott egy ismerősöm akinek komoly betegség jele volt ez. Elküldtek melkas röntgenre (minden negatív) és egy teljes vérképre, ahol a TSH hormonom volt csak alacsony (egy picit hatáérték alatt), de a T3 és T4 hormonok tökéletesek voltak ezért azt mondta ezzel nem kell foglalkozni, majd egy kontroll vérképre kell mennem csak.
Az izzadást február végén mintha elvágták volna, viszont márciustól a menstruációm esedékességének éjszakáján+ 1. és 2. nap éjszakáin is csorog a mellkasomról a víz éjszaka. Felkelek, átöltözök, elalszom..újra ez megy egész éjjel kb a 3. napig. Áprilisi menstruációmkor ugyanez, illetve most is ezt tapasztalom :(
Ez lehet valami újfajta PMS tünet? Soha nem volt még ilyen nekem ezelőtt ezért aggódom, ugyanakkor a háziorvost úgy tűnt nem igazán foglalkoztatja a dolog :( Egy hete voltam a nőgyógyásznál éves szűrésen, neki is mondtam, ő se foglalkozott vele különösebben.
Kedves kérdező. Ezt olvasd el. Szerintem nyugi, ne aggódj! Nem vagyunk egyformák. Én meg pont meg akartam fagyni előtte több napig. 31/n
Köszönöm szépen a válaszokat!
Persze, természetesen mindenki más, csak ez annyira új nekem, a lelkem pedig kicsit könnyebbben viseli ha tudom, hogy nem én vagyok egy fehér holló és más is tapasztalt már ilyet:)
De Pl. nekem 2-3 évig volt mellfájdalmam is mint PMS, majd elmúlt, évek óta nem jött elő.. de az egy "tipikusabb" tünet talán ezért azon nem is agyaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!