Viszket és fáj az intim tájéknál és hüvely mellett egy pici csomó is van, viszont nem merek nődokihoz menni. Szerintetek mivel kezeljem itthon?
Nekem ami bevállt az a következő (orvos által felírva):
Betadine hüvelykúp - hetente kétszer/háromszor alkalmazom, eléggé éget szóval én kádban ülve szoktam, úgy kellemesebb sokkal. Nyilván a legjobb az, ha éjszakára rakod be és hagyod kiolvadni, de elég erős szóval nekem így is bevállt. Emellé javasolt valami ami helyreállítja a hüvelyflórád, mert a jó bacikat is képes kiölni a Betadine. Erre vannak krémek/kúpok DM-ben vagy Rossmanban. Magát a kúpot gyógyszertárban kell venni vény nélkül, olcsón kapható.
Kamillás öblítés - egy csésze meleg vízbe rakj egy kamillatea filtert és kívül törölgesd át a szeméremtested, nyugtat és gyulladáscsökkentő, a külső panaszokat szépen csillapítja. Fürdéskor a kádba is dobhatsz pár filtert!
Ha van Betadine oldatod, azt is használhatod a hüvelybemenethez hetente párszor, főleg ha seb/gyulladás keletkezik kívül, rendbeteszi egy nap alatt.
A Canesten Combit is megpróbálhatod, viszont szerintem irreálisan drága termék és csak egy-két gombafajtára jó, Te pedig orvos nélkül nem tudod melyiket szedted össze, így van rá esély, hogy nem ér semmit. A jódos Betadine viszont semlegesíti a savas hüvelyed és jó mindenféle baci ellen, illetve gyulladásra is.
A Canesten krémet viszont megpróbálhatod, ha nem válik be a kamilla és fáj kívül. Nekem az orvos azt javasolja, hogy keverjem össze Neogranormon krémmel, gyorsan elmulasztja a hüvelytájéki fájdalmat és a sebeket/hólyagokat.
Ezek mind olcsó de biztos megoldások, az orvosom javasolta őket tavaly, azóta épp a múlt héten tértek vissza a panaszaim és pár nap alatt meggyógyultam. Viszont tényleg figyelj a Betadine után a hüvelyflórádra, ha más nem rakj fel egy joghurtos tampont!
Jobbulást, remélem tudtam segíteni :)
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!