A hüvelyi ultrahang vizsgálat egy kegy az orvos részéről? Miért nem végeznek automatikusan méhnyakszűrés mellett SZTK-ban?
Azt nem tudom, hogy tb támogatott-e, de nekem az orvos kijelentette, hogy nem csinálja meg, mert havi x számú vizsgálat alatt kell maradnia, ráadásul időigényesebb is, szóval nálam nem érzi olyan súlyosan szükségesnek.
Mindenesetre én azóta magán dokihoz járok és össze se hasonlítható az sztk-s futószalaggal.
Soha nem voltam TB által támogatott nőgyógyászati vizsgálaton, pontosan az ilyen esetek miatt, mint amiért Te is most ide írtál.
18 éves korom óta magánorvoshoz járok, évente rákszűrésre, ott alap a teljeskörű vizsgálat ilyenkor (az UH-t is beleértve), még ha panaszom sincs akkor is!
Sajnos itt tartunk, hogy hiába adózunk, kénytelenek vagyunk magánrendelésre menni ha valóban rendes ellátásban szeretnénk részesülni.
A pajzsmirigy alulműködésem miatt kerestem fel legutóbb egy állami kórházat (2019.decemberében), endokrinológiai vizsgálatra, és idén szeptemberre kaptam időpontot. Kicsit vicces.
Neked pedig jobbulást kívánok!
A magánba persze, van, hogy megcsinálják panasz nélkül is, akkor az adott doki többet számlázhat, vagy éreztetheti a pácienssel, hogy többet foglalkozik vele, így visszajáró vendég lesz.
Az államiban meg van, hogy elmarad panasz esetén is, vagy a rohanó tempó miatt, vagy mert egyszerűen hanyag az orvos.
Egyik sem jó, de általánosítani nem kell. Az állami szférában is dolgoznak alapos, és a magánban is hanyag emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!