Fogamzásgátló abbahagyása után milyen tüneteitek voltak?
Sajnos úgy nèz ki a vírus miatt nem fogom tudni tovább szedni, mert elérhetetlenek az orvosok és nem tudok receptet feliratni. Telefonon sem tudok senkit elérni se ezen a héten, se múlt héten.
Ha befejezem a szedését, milyen tünetekre számíthatok? A csúnya a bőrtől és a kiszámíthatatlan menstruációtól félek leginkább.
Nektek milyen tünetek jelentkeztek?
Szia!
Először is szeretném előre leszögezni, hogy saját tapasztalataimat osztom meg Veled, nem általánosítom a tüneteket.
2 évig szedtem fogamzásgátlót, ezelőtt a bőröm mondhatni “átlagosan” viselkedett, mensi előtt 1-2 pattanás ha megjelent, de semmi különösebb problémám nem volt vele.
Miután abbahagytam a fogamzásgátlót az első pár hónap teljesen tünetmentesnek bizonyult, nem jelentkezett semmi mellékhatás. Talán a 4. gyógyszermentes hónaptól kezdődtek a problémáim:
- az állam vonalában iszonyat fájdalmas, gyulladt pattanások jelentek meg, mondhatni kezelhetetlenek. Ezzel a problémával a mai napig küzdök, immár a 7.gyógyszermentes hónapban... próbáltam már mindent alkalmazni, olcsóbb, de annál praktikusabbnak tűnő ápolási technikáktól kezdve a több tízezer forintos arcápolási termékekig. Esélytelennek érzem a külső kezelését, ha hormonális probléma miatt jelentek meg. Belül kell rendet tenni..
- a hajam iszonyatos mennyiségben hullani kezdett. Mondhatni minden hajmosásnál tincseket szedtem ki. 2 hónap után sírva fakadtam, hogy a hajam háromnegyede eltűnt. Ez a probléma azóta megszűnt, nem tudom, hogy ez az állítólagos “fél évig szenveded el a fogamzásgátló abbahagyása utáni tüneteket” megállapítás alátámasztásának a helye e ebben az esetben.
Ezen két negatív tapasztalataimon kívűl mást nem tudok megosztani Veled, szurkolok, hogy a Te szervezeted esetlegesen jobban reagálja le a bogyó elhagyását!
Úristen. Ezekbe borzasztó belegondolni. :(
Már szidom magam minek kezdtem el szedni. Lehet jobb is lesz ìgy, hogy abbahagyom.
Köszi mindenkinek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!