Beindulhat a fogyás a fogamzásgátló abbahagyása után?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szóval 32 éves vagyok, 20 éves korom óta szedem a tablettát, először Yasminellet majd Jangeet. Az utóbbi 4 évben kb 5-6 kgt híztam, de ez nem mind zsír, mert hetente többször is edzek. A problémám az, hogy rettenetesen vizesedek, van, hogy egyik napról a másikra egy egész kg-val többet vagy kevesebbet mutat a mérleg, nemcsak a megvonásos vérzés előtt, tehát ez ciklustól független, a melleim pedig duzzadtak és fájnak is. Hiába eszem egészségesen és sportolok mindig pufinak érzem magam és a narancsbőröm sem javul. Arra gondoltam, abbahagyom a tabletta szedését, a párommal megbeszéltük, teljesen okè. Az érdekelne, hogy akinek volt hasonló tapasztalata, nekik volt pozitív változás a súlyukat illetően?2020. márc. 8. 17:03
1/2 anonim válasza:
Sajnos nem. A fogamzásgátló tabletta bármennyire is szeretik rengeteg hosszútávú következménye van. Durván fel tudja borítani a hormonháztartást a termékenységet utólag befolyásolhatja.
Sajnos ha ilyet tapasztaltál vissza kellett volna menni az orvoshoz aki felírta a gyógyszert. Valószínű a szervezeted így reagálta le.
Hagyd a gyógyszert el és keress meg egy endokrinológust ő tud a problémádon segíteni.
2/2 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszoló! Neked voltak ilyen tapasztalataid? Köszönöm a válaszod, de kifejezetten hasonló cipőben járók válaszai érdekelnének. Folyamatos orvosi kontroll alatt álltam/állok, hiszen a receptek is onnan származtak. És mivel ezenkívül semmilyen más negatív tünetem nem volt, nem gondoltam a tabletta abbahagyására. A mell fájdalom az utóbbi fél évben jelentkezett először jelentősebben. Januárban az orvosom azt mondta, érdemes lehet abbahagynom vagy szedjek másikat. Mivel akkor már megvettem egy újabb dobozzal,nem akartam kidobni, így most fogok a doboz végére érni, ahogyan írtsm is, szeretném abbahagyni. De úgy gondolom, kellene adnom időt a testemnek, mert lehet pár hónap alatt beáll a működése, mintsem hogy újabb gyógyszereket írjon fel az endokrinológus. Hiszen most nem is tudnának pontos értékeket mérni, amíg a mesterséges hormonok ki nem ürülnek. Természetesen ha több hónap múlva sem javul a helyzet, fogok orvoshoz menni.
2020. márc. 8. 19:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!