Rákszűrés eredménye 3 hónap múlva írja az újbóli vizsgálatot, kivárjam?
Figyelt kérdés
A napokban kaptam meg az eredményem és valami nem okés rajta. Nem a szokásos negatív, hanem HPV tipizálás, ASC-US és 3-6 hónap múlva kontroll. Érdemes kivárni, vagy menjek hamarabb? 2 hónap telt el a vizsgálat óta.2020. márc. 6. 09:37
11/20 anonim válasza:
Csajok! Volt nektel valami tunet a magas kockazat mellett? Szemolcs akármi?
12/20 anonim válasza:
Nekem semmi tünetem nem volt. Az exemnek szemölcse volt.
13/20 anonim válasza:
Fura, pedig amelyik HPV szemölcsöt okoz, az rákot nem. Szóval többféle is lakozhatott benne.
14/20 A kérdező kommentje:
Nekem személy szerint semmi tünetem nem volt... a szokásos vizsgálatra mentem, ami végül nem úgy jött vissza negatív eredményekkel, ahogyan szokott...
végülis meg kell műtsenek, mert egyre rosszabb a helyzet, de nagyon félek tőle :(
2020. aug. 26. 15:11
15/20 anonim válasza:
Masfel eve rakszuresre mentem, aztan mtak h hpv-m van.. Erositsek immunt.. Megvolt.. Annyira jol sikerült, hogy 3 hónap mulva mar jo volt az eredmenyem.. Doki is meglepodott.. Mta akkkor 3 honap muvla megint tali.. Az is jo lett.. Kovetkezo apr. Mentem ujra(most apr.) az mar megint hpv gyulladás.. Ma megyek megint.. Semmi tunetem nincs. Talán tipizaljak lassan. Nemtom mire szamitsak igy.. Ha nem magaskockazatu lenne nem jott volna vissza nem? Vagy en reagálom túl?
16/20 anonim válasza:
15, tipizálás nélkül alaptalan azt mondani, hogy HPV-d van. Nekem is visszajött már kétszer is, hogy HPV gyanú, és egyszer sem hagytam annyiban, mindkétszer tipizáltattam... És azon kívül, hogy 2x6500 forinttal kevesebb lettem (mert ezt valamilyen érthetetlen oknál fogva nem támogatja a TB) nem történt semmi, teljesen negatív lett mindkét lelet. Úgyhogy a HPV sem biztos, nem hogy az, hogy magas kockázatú.
17/20 anonim válasza:
Nem ez nem gyanú... Most fogjak tipizaltatni, ami azt jelenti megnezik melyik hpv torzsek vannak bennem. Nekem rakszuresen kivul csinaltak hpv szűrést.. Most viszont megint hpv-m van. Kapsz 3honapot h eltuntesd, ha újra hpv sziresnel ott van, akkor tipizaljak!!
18/20 anonim válasza:
A HPV tipizálás során megállapítható, hogy a páciens szervezetében milyen típusú (alacsony és/vagy magas kockázati színtű) HPV vírusfertőzöttség áll fenn. Ne haragudj, de csak tudom mim van... 🤦♀️
19/20 anonim válasza:
Tudom, hogy mi az a tipizálás... Amíg az nincs meg, addig fogalmuk sem lehet róla, hogy van-e HPV-d vagy nincs. Sima rákszűrés nem alkalmas a kimutatására.
20/20 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták, ha 5 leletből akár csak 1-nél jelen van a vírus, akkor mindig annak kell hinni... gondolj bele, mi a garancia, hogy a másik két mintavétel 100%-osan onnan történt, ahol a vírus van? Vagy pedig visszafertőződtél bárkitől is. :( Az én esetemben, amikor visszajött a rákszűrésnél a HPV gyanús lelet, azonnal tipizáltatott az orvos következő alkalommal. E nélkül szerintem is nesze semmi fogd meg jól :(
#15, mit mondott neked az orvos a vizsgálaton?
2020. szept. 3. 11:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!