Rákszűrés eredménye 3 hónap múlva írja az újbóli vizsgálatot, kivárjam?
Nekem is ugyanez lett az eredményem. Ne aggódj. Én is 3 havonta járok kontrollra. Az ismeretlen eredetű laphámelváltozás lehet valamilyen fertőzéstől is.
A 3 havi kontrollon vetess le HPV szűrést is.
Köszönöm szépen a válaszokat, ezt a lapmegújulást nem tudtam, emiatt kérdeztem. 3 hónap elteltével fogok visszamenni.
Kedves utolsó, a HPV tetszet is meg fogom csináltatni!
Még egyszer köszönöm!
Szép napot!
Visszamentem a vizsgálatra, levették a HPV teszthez a mintát. Sajnos az eredmény: HR-HPV-DNS pozitív a méhnyakrák szempontjából magas kockázatú humán papillómavírus jelenléte. Genotípusok 16, 31. Az orvos írt fel ISOPRINOSINE 500 mg tablettát.
Kedves #3-as, neked volt esetleg hasonló? Pár dolgot megbeszéltünk az orvossal, de félek, hogy nem fog elmúlni :(
Köszi a választ! Igen, ettől én is félek, hogy nem ér semmit ez a bogyó. Rendszeresen járok orvoshoz, lelkiismeretesen betartottam az évi 1 rákszűrést mióta javasolták (most 25 vagyok), és ilyen még nem fordult elő :( bár sokszor volt, hogy évente 3-4 vizsgálat is volt, mert panaszom volt (gomba, fertőzés, ilyesmi). Csodálkozom, hogy 3 hónapos kontrollra jársz, mert nekem 6 hónapot mondott kontrollra az előző levételt követően (ami szeptemberben lesz). De gondolom az is belefér...? Megnézett amúgy szemmel is, azt mondta semmi szemmel látható jelet nem vél felfedezni, ami jó jel. Hát én nem nyugodtam meg.
Hogy élted meg a műtétet? Utána olvastam most, mi is ez, és majdnem rosszul lettem. Nem igazán bírom az ilyesmit, és most magamat stresszelem ezzel, ami amúgy butaság.. de szörnyen hangzik :(
Még egy utolsó dolog. Mit jelent, hogy rákmegelőző állapot?
A héten jön meg az új cytologia eredménye és nagyon ideges vagyok miatta.
köszi, ha válaszolsz :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, megfogadom, amiket tanácsoltál! :)
Jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!