Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van az hogy az egyik...

Miért van az hogy az egyik betét atazik a másik meg nem pedig egyforma? 4 cseppes mind a kettő

Figyelt kérdés
Én ezt nem értem hogy van.
2020. febr. 12. 09:04
 1/4 A kérdező kommentje:
Nem kérek priviket úgysem válaszolok.
2020. febr. 12. 09:08
 2/4 anonim ***** válasza:
36%

miért van az, hogy az egyik autó gyorsabban megy pedig mindkettőnek 4 kereke van?

Azér'.

2020. febr. 12. 09:28
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem ugyanannyi ideig voltak rajtad.

2. Órában mérve ugyanannyit voltak rajtad, de a menstruáció nem egy olyan dolog ami szépen egyenletesen jön. Nekem pl ha egyszer jön a vér, akkor annyi jön, hogy rendesen érzem is, majd egy ideig semmi, majd megint jön, stb... Az egyik betéttel lehet elkaptál X ilyen vérzést, a másikkal meg X+1-et.

3. Az egyik este van rajtad, a másik napközben. Nekem utolsó két éjszaka pl alig jön valami.

2020. febr. 16. 12:05
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül az számít, h hány cseppes. A használat módja, körülményei nagyban befolyásolják, h mennyit bír egy betét. Ezért mondom én mindig azt, h sosem szabad időhöz társítani a cserét, oda kell figyelni, és lehet azt érezni, h mikor van itt a csere ideje.

Az előttem válaszoló mindhárom pontja is lehet a kérdésed oka, teljesen igaza van mindenben. Bár nem vagyunk egyformák, mert nekem viszonylag gyenge a vérzésem, ezért én nem mindig erzem meg, ha jön a vér, valamikor csak pisilésnél latom, h jól össze lett kenve, de nem éreztem, h mikor történt az eset. Mondjuk aki minden egyes alkalommal megérzi, h jön ki a vér, annak könnyebb dolga van, mert egyszerűbben ki tudja következtetni, mennyit bír még felszívni a cseréig...

Na, de akkor kiegészíteném még pár lehetséges válasszal:

- Befolyásolhatja a kapacitást a használat körülményei. Pl időjárási viszonyok: nyáron gyakrabban kell cserélnem a betéteket, mivel eléggé bele lehet izzadni, és ugye az izzadságot szintén felszívja, viszont vérből annyival kevesebb fér már bele. Az is meghatározó lehet, h milyen helyzetben használod nem mindegy, h otthon pihengetsz, vagy mondjuk edzésre mész. Edzésnél szintén ugyanaz a helyzet, edzés előtt teszek be tisztát, és ha mákom van edzés végéig (1.5 óra) kibírja, de volt már, h cserélnem kellett közben is, és nem azért mert olyan sokat véreztem volna edzés alatt, viszont úgy összeizzadtam, h csavarni lehetett belőle.

- A vérzés minősége is sokat számíthat, mert ha hígabb a vérzés, az jobban el tud oszlani a betéten, ezáltal több megy bele. Viszont, ha sűrübb, darabosabb az állaga, akkor ezeknek a darabkáknak egy jó része fennakad a betét felületén, nem tud lejutni a belsejébe, ugyanakkor eltömíti a pórusokat, amiken be tudna folyni a további mennyiség, így ott már nem vagy csak nagyon lassan tudja beszívni az újabb adagokat, ezért vagy elfolyik a betéten olyan helyre, ahol még fel tudja szívni, vagy valahol lefolyik róla, kvázi átázik.

-Az is számíthat, h mennyi idő telik el, két adag vér kifolyása között. Nálam sokszor előfordul, h két adag között nagyon sok idő telik el. Pl 9 körül folyt bele valamennyi, a következő meg majd csak valamikor 10-fél 11 körül, viszont, ha addig az első adag megszáradt/megalvadt, akkor az a rész ahova belekeményedik a cucc, már nem fog semmit beszívni, és ha ilyenkor jön ki egy jó nagy adag, nem biztos, h meg tudja már tartani.

-Illetve ami szinte az egyik legfontosabb, h milyen szorosan van a betét a helyén. Ha teljesen a helyére van nyomódva, úgy, h nincs semennyi hely a betét felszíne, és a bőröd között, akkor nagyon kicsi az esély rá, h mellé folyik valahol, mivel a folyadék nem talál utat magának. Ilyenkor lehet, h már sok van benne, lassan szívja be, sokáig érzed még nedvesnek magad, és lassan múlik el a vérfolyás érzete, ami lehet kicsit kellemetlen érzés, de ennél nagyobb bajt nem csinál, mert jó helyen van a vér. Viszont, ha csak lazán van rajtad a bugyi ezáltal a betét, és nem illeszkedik szorosan a helyére, akkor még úgy is mellé tud folyni, h alig van valami a betétben. Ha már van 1-2mm hézag a betét és a bőr között, az már bőven elég arra, h a vér utat törjön magának, ha a betét nem szív elég gyorsan. Én ezért szoktam mindig pluszban leszorítani a betétes bugyimat. Általában egy vastagított derekú elég passzos harisnyával vagy cicanadrággal, vagy egy másik bugyival (pl alváshoz), illetve egyszer próbáltam bodyval is, de az annyira nem jött be, mert nem tartotta elég szorosan.

Most így hirtelen ennyi befolyásoló tényező jutott eszembe, ami használat közben befolyásolja a betét kapacitását...

De, ha nem a használatból adódóan alakult ki a különbség a két azonos betét között, akkor lehet, h valami gyártási hiányosság különbség ilyesmi. Pl az volt az adott szériából az utolsó, és abba már egy picivel kevesebb nedvszívó anyag jutott, ami sajnos nálad ütközött ki...

33/l

2020. febr. 16. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!