Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Visszatérő hüvelyi fertőzés,...

Visszatérő hüvelyi fertőzés, van, akinek sikerült végleg megszabadulni, és ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

Nem ez az első kérdésem a témában. Az elmúlt 1 évben 2 orvos le passzolt a vény nélküli készítményekkel, sose vettek le kenetet (szülés után 8 hónappal jött meg először, onnantól minden menzesz előtt jelentkeztek a tünetek). Decemberben másik orvosnál jártam, ő levette a kenetet. Volt egy bakteriális hüvelygyulladásom, majd a rákszűrés kimutatta a Candida albicans gombát is. 2 kúrát végig csináltam akkor, páromat is kezelték. Majd januárban még 1 kezelést kaptam.

Azóta volt, hogy éreztem tüneteket, elmúlt, majd most megint kellemetlen érzés van ott.

Már nagyon unom, és nem tudom, mitévő legyek.

Cukor, pékáru minimalizálva van jó ideje.

Valaki volt hasonló helyzetben? Mi oldotta meg?

2020. febr. 8. 18:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem több éve fent áll ugyan ez a probléma, rengeteg orvosnál jártam. Hol venykoteles kúpot és krémet írtak fel szájon át szedhető gyógyszerrel ugyanez a páromnak is (kúp nelkul😀) és a következő menstruáció előtt mindig előjön. Egyszerűen kiirthatatlannak gondoltam..

Ez a gomba leginkább az elsavasodott szervezetbe kezd el szaporodni. Lúgositani kell a szervezetet kimondottan erre való teákkal, szódabikarbónával. A cukrot minimalizálni kell amennyire lehet mert ez táptalaj a gombanak és a rák előszobája is.. Ezen kívül a finomított dolgokat azaz a fehér lisztből készült termékeket lecserelni teljeskiotlesure. Ezek az első lépcsőfok.

Akkor is előjön ha az immunrendszer (teljesen mindegy mitől) le van akár egy kicsit is gyengülve. Ezt vitaminokkal helyre lehet állítani, pluszba pro és prebiotikumok.

Nekem nagyon sokat használt belsőleg a grapefruitmag csepp ehinaceaval. A grapefruitmag erős gombaolo, az ehinacea immunerősítő. Bármelyik drogériaba lehet kapni, nem horror áron kB 1500. -

Ezt naponta akár 3x20 cseppet simán meglehet inni, semmi mellekhatasa nincs.

Helyi azaz hüvelyi tünet kezelésre is van grapefruitmag kúp, természetes összetevőkből van nem úgy mint a canesten és társai...

Napokba olvastam hogy nagyon nagyon hatásos még az almaecettel való irrigálás (hígítva!!). És a bórax-glicerines irrigalas vagy ecsetelo nem tudom ez milyen, de ódákat zengnek erről. Kisbabák szajpenészét szokták kezelni ezzel szóval kB ártalmatlan.

Lehet kapni betadinos hüvelykúpot is az is fertőtlenítő.

Bármelyiket is használod miután a tünetek elmúltak utána minden féle képpen vissza kell állítani a hüvely természetes pH jat!!!! Különben az egész szart sem ért és felesleges penzkidobas.

Nem kell drága semmit nem érő kúpokkal kísérletezni, csak besetalsz a gyógyszertárban és veszel TEJSAVAT. Ezzel is irrigálni kell hígítva. Akár naponta az elején majd fokozatosan csökkentve és utána maximum menstruáció után kifertotleniteni a hüvelyt és visszaallitani a pht. Néha néha lehet természetesen használni amikor érzed hogy vmi van, akkor ezzel rasegitesz a természetes pH nak hogy jobban tudjon harcolni a gonosz ellen 😀.

Sok mindentől elojohet, akár egy stresszes időszak is tonkrevaghatja az immunrendszert. Erre sem árt figyelni hogy a lelki egyensúly ne nagyon billenjen ki. Ha esetleg mégis akkor én természetes stressz oldással szoktam ezt is kezelni hatásosan. 🙂

Minden jót kitartást és jó egeszseget🙂

2020. febr. 9. 10:29
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Még találtam itthon egy bontatlan Canesten Gyno-t, azt most ellövöm, aztán akkor a tejsavat. A cseppeket megveszem holnap. A legyengült immunrendszeren se lepődnék meg amúgy, szülés óta engem orvos nem nagyon látott (az említett nőgyógyászokon kívül), ki tudja...

Minden esetre ezeket végigjátszom, aztán kiderül. Köszi Mégegyszer!

2020. febr. 9. 11:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Nincs mit :)

Ecetes öblítést addig a párodon kellene alkalmazni vagy csak egy canesten krémet ameddig gyógyítod magad a vissza fertőződés miatt.

Jobbulást és fel a fejjel!

2020. febr. 9. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!