16 évesen lehetséges mellrák?
Kedves aggódó kérdező!
Először is, az hogy fogytál az utóbbi években valószínűleg semmi köze nincsen az emlődben tapintható csomóhoz. A mellrák utáni fogyás nem a betegség tünete, hanem szövődménye tehát nem a betegség kialakulása előtt jelentkezik, és bizony a mellrákot még egy sor másik korán, jól differenciál diagnosztizálható tünet kísér.
Írtad hogy 16 éves vagy, tudod lehet attól a bizonyos "változó" kortól is, hiszen ilyenkor a szervezeted nagyon nagy változáson megy keresztül. Lehet az egy ciszta, kötőszöveti zsírmirigy, atheroma(ártalmatlan kis jóindulatú daganat) sok sok minden, de leginkább szerintem egy - mostanság végbemenő hormonális változásodnak köszönhetően - kialakuló tejmirigyet érezhetsz. Mindenképpen menj el szakorvoshoz, azaz nőgyógyászhoz, és mutasd meg neki, és jegyezd meg hogy nem kell mindig a legrosszabbra gondolni.
Andr. Dr.
Szerintem igenis gondoljon mindig a legrosszabbra, mert akkor tutira elmegy orvoshoz. Persze tulaggodni nem kell, es egy csomotol nem kell a vegrendeletet fogzgatni fejben, csak tudatositani kell, hogy IGEN, meg van ra az esely, hogy ez rak, es azzal teszek a legjobbat, ha elmegyek orvoshoz.
De mint mar emlitettem, szerintem sem rak lesz az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!