Segítene nekem valaki megfejteni ezt az orvosi leletet? (Endometriosis susp. )
Normális külső genitalék. Kp tág vagina. Portio folytatásában rendes nagy retroflectalt, mobilis uterus tapintható. Mko szabad környezet. Douglas nem ledomborított, a rectovaginalis spactiumban mérsékelt nyomásérzékenység, a középvonalban egy cseresznyemagnyi, mérsékelten érzékeny rezisztenciával. Kolposzkóp:ép hám. Minimális flour.
Előre is köszönöm!
A lenti "fordítást" a neten megtalálható orvosi lexikonok stb segítségével készítettem. Tudom, hogy nem mindig egyszerű, de legközelebb ne baß ki magaddal, hanem addig ne hagyd el a rendelőt, amíg az orvos "magyarul" el nem mondja, mi a diagnózis. Különben nem tudsz mindent megtenni az egészségedért, és közben akár feleslegesen stresszelsz, és vársz itt a gyakorin ki tudja mennyire hiteles válaszra.
Normális külső genitalék.
megfelelő külső nemiszervek.
Kp tág vagina.
Tág hüvely.
Portio folytatásában rendes nagy retroflectalt, mobilis uterus tapintható.
A méhnyak folytatásában rendes nagy hátrahajlott, mozgó méh tapintható.
Mko szabad környezet.
Douglas nem ledomborított,
Ez a hashártya és a hüvely közötti üreg.
a rectovaginalis spactiumban mérsékelt nyomásérzékenység,
helyesen: spacium. A végbél és a hüvely közötti üregben mérsékelt nyomásérzékenység.
a középvonalban egy cseresznyemagnyi, mérsékelten érzékeny rezisztenciával.
Érzékeny pont, ami nyomásra ellenáll, azaz nem omlik be.
Kolposzkóp:ép hám.
Benézett a vaginába és épnek találta a hámot.
Minimális flour.
Minimális folyás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!