Mit csináljak menstruációs görcsök ellen?
16 vagyok,amióta menstruálok görcsöl a hasam.
Megőrülök tőle,alig tudok valamit csinálni.
Néha a melegvizes palack beválik de nem mindig.
Rendszeresen sportolok,de abban a pár napban muszáj kihagynom az edzéseket,mert nem bírom.
Tampont se szeretek használni,meg mindenki azzal jön h a tampontól fertőzésem lehet meg ilyesmi...
pff de akkor mit csináljak?
És a görcsök ellen?
Nem szeretnék semmilyen gyógyszert használni,valami házi praktika kéne.
előre is köszi :) .
Ugyan írtad, hogy olyankor az edzést is kihagyod, de én mindig tornázok, ami pont ilyenkorra van, ha görcsölsz. Vagy esetleg a cickafark tea.
Ha érdekel a torna gyakorlat, akkor várom válaszod, akár itt vagy privát emailbe, és akkor leírom.
Cickafark tea, és kerülni kell a koffeines dolgokat alatta meg előtte pár napig (tea, kávé, kóla).
Tampontól (ha úgy használod, ahogy le van írva) nem lesz fertőzésed, a közérzeted viszont sokat fog javulni.
Viszont: ha ANNYIRA görcsöl, hogy a napi tevékenységedben akadályoz, akkor igenis el kell gondolkozni gyógyszeres megoldáson, mert nem élhetsz úgy egész életedben, hogy havi x napot ágyban töltesz szenvedéssel. Ezt munkahelyen nem tolerálják. Jó, hogy most tudsz feküdni, de ez nem lesz mindig így.
Tanuld meg az aviva-tornát, nekem lerövidült és abszolút fájdalommentes lett a mensim tőle.
Másrészt vizsgáltasd meg magad nőgyógyásszal , hisz később lehetnek az ilyen panaszokból teherbeesési gondok is, pl. endometriózis is lehet a ffájdalmas mensi mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!