Miért van az hogy 23éves létemre még nem rendszeres a mentsruációm? Múlt hónapban már 20. -án meg volt és most meg még meg se jött!? Pedig már van egy 2éves kislányom is!?
Hát, ha van egy kislányod, akkor talán hallottál a nőgyógyászról... :)
Amúgy ha ritkán jön, az még mindig jobb, mintha köztes vérzésed is lenne. Amúgy meg akár 35 napra is jöhet, az is belefér. nekem évekig járt 34 napra.
25/L
Ugye nem várod el, hogy minden hónapban huszadikán jöjjön meg a vérzésed??
Jegyzed, írod? Nem úgy tűnik. A rendszeres menstruáció azt elenti, hogy nagyjából azonos időközönként jön meg, pl rendszeresen 26-29 napra, vagy rendszeresen 33-35 napra stb. Pár nap eltérés nem számít, és mindig a két vérzés első napja között eltelt időt számoljuk.
Ha valami kórosra gyanakszol, akkor miért nem nőgyógyászhoz fordulsz?
Na jó, június 20-án volt meg, de hány napra jár? Írod valahol? Mikor kellene megjönnie?
Ez nem úgy működik, hogy most aztán minden hónap 20-án. Minden hónap ugyanazon napján. Mindenkinek más és más hosszúságú a ciklusa, az enyém jelenleg 23 nap, de félévente elmászik valamilyen irányba, meghosszabbodik 2-3 nappal, vagy rövidül...
A ciklus második napjától számold, tehát ha 20-án jött meg, akkor 21-e az új ciklusod első napja. Most van a 31. napod (szerda, 21-e). Még van vagy 3-4 napja, amíg tök nyugodtan belefér a ciklusodba, és meg is fog jönni, hidd el.
Vagy esetleg úton a kistesó? :)
Előzőnek:
kicsit kavar van ezzel, mert egymásnak ellentmondó infókat találni, és két nőgyógyászom is két különbözőt mondott :) Szóval nem tudom, elhiszem neked, de az biztos, hogy ha bármelyik napot kiválasztjuk, és attól kezdve számolunk, felépül a ciklus és számon tartható az üteme.
Persze az se biztos, hogy a kérdező mindezzel nincs tisztában, csak a kérdést tette fel esetleg rosszul. :)
Persze, számolni úgy is lehet, hogy az ötödik napon kezded el, csakhogy ezzel becsapod magadat. Sok nő épp ezért él tévedésben: azt hiszik, hogy akkor kezdődik új ciklusuk, amikor véget ér a vérzésük, és hogy innentől még két hét van a ciklus közepéig. Fenéket! A pete a ciklus első napján kezd el érni, innen számoljuk a két hetet (28 napos ciklus esetén). A vérzés elmúltával a nő szinte azonnal a termékeny szakaszába lép!
A fogamzásgátló is csak akkor hat már az első hónapban, ha a ciklus első napján kezdi el szedni az illető, azaz a vérzése első napján. (Első napnak az a nap számít, amelyiken este hatig piros vérrel megjön.) Ha csak a második napon kezdi el szedni, akkor beindulhat a peteérés, a védelem már nem biztos abban a hónapban.
Jó, bocs, hát tudod én ezzel úgy voltam, hogy ha a nőgyógyászaim is más-más számolási módszer hívei, akkor én is foglalkozom a saját dolgommal...
Fogamzásgátlót meg nem szedek, mert nem tudok, szóval nekem ez is tökmindegy. Aki szed, az legyen vele tisztában, persze.
De ahogy látom, a kérdezőnek is tökmindegy lett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!