Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit csináljak? Félek a tampon...

Mit csináljak? Félek a tampon használatától.

Figyelt kérdés

2 éve menstruálok, de mindig betétet használok, mert egyszer megpróbáltam tampont felhejezni és eléggé fájt, meg nem is ment fel teljesen.Mostmár igazán szeretném kipróbálni a tampont, mert tudom, hogy sokkal kényelmesebb mint a betét.(nem csúszik el stb.)

Holnap fog megjönni és holnapután elvileg mennem kéne úszni, de ugye ez csak tamponnal lehetséges.

A kérdésem az lenne, hogy miért fájt amikor megpróbáltam felhelyezni és mit ajánlotok,hogy csinálljam/mire figyeljek, ha megyek úszni.

Előre is köszi a válaszokat.

14/L

2010. júl. 21. 13:58
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

köszi, hogy ilyen hamar válaszoltatok.

úgy döntöttem,hogy elmegyek úőszni,de vigyázni fogok.

viszont még valami eszembe jutott.

ha minit használok, az elég lesz 1 órás úszáshoz?

mert mindenképpen minit szeretnék.

2010. júl. 21. 14:22
 12/13 anonim ***** válasza:
vigyázhatsz, attól még a baktériumok betámadhatnak. Nekem az nem megnyugtató, hogy más is fürdött tamponnal és nem kapott el semmit. Egy nyílt sebet képzelj el, amit olyan víz érhet, amiben több száz másik ember is megfordul. Nem akarok gusztustalankodni, de pl. strandon is tudod mi a legfertőzőbb? Az, hogy a legtöbb embernek nagyvécézés után marad a végbélnyílásán széklet, mégha jól ki is törli. És ez ázik le a vízben, amit azután lenyelsz, vagy akár a hüvelyeden át eljuthat a méhedig. Nekem olyan mindegy, mit csinálsz, csak ezt el szoktam mondani azoknak, akik csak a szerencsében bíznak, hogy nem kapnak el semmit.
2010. júl. 21. 14:27
 13/13 anonim ***** válasza:

Utolsónak igaza van, de ilyen esetben nem csak akkor kaphatsz el valamit, ha épp megvan, hanem egyébként is, és akkor soha nem mész strandra? persze amikor megvan, akkor nagyobb a fertőzésveszély, de pl lábgombát is akármikor el lehet kapni...

kérdezőnek: elég lesz a mini, ha csak 1 órát lesz benned. de van olyan is, az os o.b. tampon, ami olyan vastag, mint a mini, csak hosszabb. 2 csepp van a dobozán, de nem rózsaszín, hanem kék.

2010. júl. 21. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!