Mit csináljak? Félek a tampon használatától.
2 éve menstruálok, de mindig betétet használok, mert egyszer megpróbáltam tampont felhejezni és eléggé fájt, meg nem is ment fel teljesen.Mostmár igazán szeretném kipróbálni a tampont, mert tudom, hogy sokkal kényelmesebb mint a betét.(nem csúszik el stb.)
Holnap fog megjönni és holnapután elvileg mennem kéne úszni, de ugye ez csak tamponnal lehetséges.
A kérdésem az lenne, hogy miért fájt amikor megpróbáltam felhelyezni és mit ajánlotok,hogy csinálljam/mire figyeljek, ha megyek úszni.
Előre is köszi a válaszokat.
14/L
a jó betét nem csúszik el.
Ha mindenáron tampon,akkor ne az első nap.
Valószínűleg nem jól helyezted fel(túl kint volt)Kicsit beljebb kell,nyugi nem marad bent.(ha mégis a nődoki kiszedi)
Nekem egészen addig nem ment a tampont felhelyezése, míg a barátommal nem kezdtünk el pettingelni.
De egyébként ki kell próbálnod, hogy neked, hogyan kényelmes. Van akinek fel kell tennie az egyik lábát, vagy elég ha terpeszben van, vagy épp a guggolás a jó.
Ha erős a vérzés könnyebben felcsúszik, olyankor próbáld meg. Amúgy azért fáj, mert még nincs kitágítva. Ha lesz tapasztalatod, akkor a későbbiekben nem lesz annyira kellemetlen felhelyezni.
Kihúzásnál az a legjobb ha a tampon tele van. Akkor könnyen "kicsúszik". Nyilván ez is egyénenként változik,de sztem az a legjobb ha szépen lassan húzod ki.De vigyázz, ne hagyd, hogy sokáig benned maradjon mert az sem egészséges. Illetve az első próbálkozásnál még rakhatnál be tisztasági betétet, ha rosszul helyezed fel, ne a fehérneműd legyen véres.
Remélem tudtam segíteni.
akkor próbálkozz mikor erős a vérzés. lazítsd el magad. ne izgulj, mert akkor tényleg nem tudod felrakni. nézd meg a tamponosdobozban a használati utasításon a rajzokat.
először felfelé kell nyomni, utána kicsit hátra. akkor van jó helyen, ha nem érzed, ha mész vagy ülsz.
Ha az elején gyenge a vérzés, vagy nagyon száraz a hüvely, akkor okoz problémát a felhelyezés. Próbálkozz először mini-vel és később normál mérettel.
Még egyet: a helyedben nem mennék úszni, amikor menstruálok. A tampon zsinórján keresztül felszívódik a víz, ugyanúgy bejuthatnak a baktériumok, bírd ki azt a néhány napot.
Nem. Bár a fertőzésveszély így is nagy, de jobb, mintha nem használnál tampont.
Viszonylag tiszta helyre menj úszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!