Általános nemi betegség szűrővizsgálat hogy működik?
Figyelt kérdés
Az előző kapcsolatomban volt, hogy nem használtunk óvszert, ezért szeretnék egy szűrővizsgálatot csinálni. Ez, hogy működik?2019. dec. 26. 22:52
1/7 anonim válasza:
Én is voltam egyszer, mert kiderult, hogy a volt párom megcsalt.
Igazából kétszer is voltam már szűrésen, a második ok egy egyéjszakäs miatt volt és kicsit fura dolgokat éreztem odalenn.
Először vettek vért, meg nyálmintát.
Másodszor pedig a fitymám alóli részról vettek mintát egy fültisztító szerű dologgal.
2/7 anonim válasza:
Ha nincsen tünet, akkor az emberek a HIV és a Hepa B miatt szoktak szűrésre menni. Az anonim ingyenes, ha nevesítettet szeretnél, pár ezer forint. Mindkettő kimutatása vérből történik ELISA módszerrel. Ez a szervezet immunreakciójára épülő eljárás. Van lehetőség a vírus közvetlen kimutatására is, ez hamarabb ad eredményt, viszont meglehetősen költséges. A többi nemi betegség enyhébb lefolyású, és jól kezelhető. Bár már a HIV is. A Hepa b viszont betli, hogy később okoz-e cirrózist majd rosszabb esetben karcinómát is.
3/7 anonim válasza:
Ja, és a Hepa b oltás Magyarországon 1999 óta kötelező 12 éves korban. Ez gyakorlatilag élethosszig tartó védelmet nyújt.
4/7 A kérdező kommentje:
Én komolyabb betegségek, HIV miatt nem aggódom,
enyhébb lefolyású és jól kezelhető betegségeket hogyan szűrik ki?
2019. dec. 27. 00:02
5/7 anonim válasza:
Kb ugyanaz a menete mint az éves méhnyakrák szűrésnek, csak több kenetet vesznek. Az orvos a külső nemiszervek és az anusz környékének is több figyelmet szentel. Sima nődoki soha nem nézett meg annyira.
6/7 anonim válasza:
Chlamydia, gonorrhoea és HPV szűrés az méhnyakból történik, gyakorlatilag olyan, mint egy rákszűrés. Hepatitis, HIV, szifilisz vérből.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. dec. 27. 20:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!