Normális az, ha tisztasági betét nélkül nem tudok élni? Többi lent.
Olyan 12-13 éves korom óta annyi folyásom van, hogy tisztasági nélkül nem tudok meglenni. Éjjel-nappal kell. Olyan 3 óránként, néha elég egy nap 3x cserélnem. Azonban még éjszakára is kell beraknom. Olyan még sose volt, hogy ne legyen a bugyimban betét. Normális ez? Akárhova megyek, mindig kell, hogy legyen nálam betét :/ Úgy szégyellem. Mi lesz, ha megtalálom életem szerelmét? Nem fogok merni előtte levetkőzni. Mindig azt fogja látni, hogy betét van a fehérneműmben... A boltban is kínosnak érzem, hogy fiúk előtt ezt kell vennem.
20/L
Én is mindennap használok. Nem is folyás, inkább ugye alapból a hüvelyváladék miatt is. Meg védi a fehérneműt.
Ha nem szagos, nem viszket, nem csíp, akkor normális, csak sajnos neked több, mint másoknak :(
Nőgyógyásszal kène ezt megbeszèlned
Ha ennyire sok a folyás azt meg kène vizsgálni szerintem
Nem egészséges folyamatosan használni!
A bugyi arra van hogy felfogja a folyást. Szerintem ha nincs fertőzés vagy mensi előtti /utáni nap akkor ne használj.
Korántsem veszélytelen divat viszont a tisztasági betétek állandó használata. "Manapság sokan úgy tekintenek ezekre az apró betétekre, mint a fehérnemű szinte kötelező tartozékára, pedig folytonos használatuk akár ártalmas is lehet" - figyelmeztet Dr. Koiss Róbert. "A hüvely ugyanis öntisztuló rendszer, és ez a természetes öntisztulás bizonyos mértékű váladékozással jár."
Ilyenkor nyúlnak sokan a tisztasági betétek után. Ezekkel (legyenek a betétek akármilyen légáteresztők) és a szűk, műszálas nadrágokkal, harisnyanadrágokkal viszont valóságos 'dunsztkötést' hoznak létre intim tájaikon, ami elindít egy ördögi kört: fokozódik az öntisztulással járó váladékozás, a páciens pedig még indokoltabbnak érzi a tisztasági betét használatát. Így idővel sérülhet a hüvelyflóra, és jönnek a fertőzések.
"Kiskorodban?"
Akkor ideje lenne elmenni újra egy vizsgálatra.
Szerintem nem normális dolog hogy tocsogsz a folyástól. Ès mivel állandóan betètben vagy, ahogy előttem is írták, mintha egyfolytában meleg, nedves dunsztkötèsben ülnèl ami a baktériumok melegágya.
Ez nagyon nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!