Petefészek cisztára fogamzásgátló?
Sziasztok
Az elmúlt napokban voltam életemben először nőgyógyásznál(19 L),8 hónapos menstruáció elmaradás oka miatt.
Mivel a terhesség nálam kizárt volt, így a sok stresszre gyanakodtam és a hirtelen életmódváltásra(suli utáni munka, edzés,műtét miatti stressz,az elmúlt évben kemény munkával leadott 10 kiló miatt talán amit nagyon megakarom tartani mivel jobban érzem magam a bőrőmben)
Mikor elmentem ott hüvelyi ultrahangon talált a doktor cisztákat és a hormon szintem olyan kevés volt hogy megse tudok jelenleg betegedni... Emiatt is nincs menstruáciom jelenleg, ami nagyon sok egészségügyi problémát okoz nekem.. És már nem birom
Erre a doktor úr felírt nekem egy Norcolut nevű hormon gyógyszert amit 8 napig kellene szednem, majd ezt követné egy 6 hónapos dienille fogamzásgátló szedése ami tervek szerint helyre hozná a menstruációm..
Viszont emiatt is aggódom mert komoly utána olvasgatással az interneten nagyon sok rossz véleményt olvasok arról, hogy a fogamzásgátló szedésének elkezdése csak ront a helyzeten és csak ennél jobban tönkre vágja a hormon háztartásom..
Van vagy volt valaki hasonló helyzetben?
Tanácsos lenne egy endokrinólogus véleményét is kikérnem mielőtt elkezdem ezeket szedni?!
A válaszokat előre is köszönöm
"a hormon szintem olyan kevés volt hogy megse tudok jelenleg betegedni..."
???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!