Valaki kérte felnőtt korában a HPV elleni védőoltást?
Igen. Kb. 26 évesen adattam be, mikor vége lett az akkori parkapcsolatomnak. Én maximálisan oltáspárti vagyok. Persze akkor a legjobb, ha valaki a szexuális élet megkezdése előtt adatja be, de:
1. Már kimutatott dolog, hogy az oltás segíti a vírus eliminaciójat a szervezetből.
Bocs, véletlen elküldtem.
2. Ha valakinek már szükséges volt méhnyak műtét HPV fertőzés miatti kóros cytológiai lelet miatt, akkor a műtét után adott oltás segít megelőzni az ismételt kiújulást is.
3. Sokszor még visszatérő condyloma esetén is hatásos.
A te esetedben akkor nem látom értelmét csak, ha negatív a HPV statusod és monogám kapcsolatban vagy te is és a párod sem lép félre. Ilyen esetben nem sok esélyed van HPV-t összeszedni.
Köszönöm szépen a választ.
Negatív hpv leletem van, és monogám házasságban élek, igazából nem is voltam mással soha életemben csak a férjemmel. Gyereket szeretnénk.
Az orvosom emiatt mondta,hogy adassam bs, nehogy valami terhesség alatt alakuljon ki. De még senkitől nem hallottam hasonlót sem. Illetve a méhnyakrák megelőzése miatt is mondta. Én is oltás párti vagyok, de ezzel kapcsolatban nem tudok dönteni.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó válaszoló, te azóta kérted az oltást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!