Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit használtok a köszvényre?

Mit használtok a köszvényre?

Figyelt kérdés
Sajnos emultam már 60 éves, a vérnyomásom is magas, a cukrom és a koleszterinem épp a határon van, ezekkel is nagyon vigyázni kell és kb. fél éve közölték velem, hogy köszvényes vagyok, de a felirt gyógyszer nem használ. Nem tudom nektek van e olyan érzésetek mintha tüvel szurkálnák itt-ott a testeteket, valami borzalmas érzés. Érdekelne az, hogy milyen gyógyszer az ami már másoknál is bevált, illetve az étkezési szokásaimon mennyire kell változtatni. Évtizedekig a csirkén és a halon kivül más húst nem ettem, kb. 10 éve eszegetek egyéb hús fajtákat is, pl. sertéshúst egy hónapban egyszer-kétszer vagy még annyiszor sem, lehet ez is kiváltotta nálam ezt a betegséget? 15 éve teljes pajzsmirigy eltávolitásom volt, azóta minden nap 1-1 cálcium és magnézium pezsgőtablettát kell innom amin sajnos változtatni nem tudok, nem tudom, hogy ennek köze lehet e a köszvényhez?
2010. júl. 15. 11:27
 1/7 anonim ***** válasza:
A gyógyszert sajnos nem tudom, anyukámnak köszvényes. Kerülnie kell a májat, 8belsőségeket), gombát, hüvelyeseket.
2010. júl. 15. 11:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Köszvényt pezsgőtabletta NEM okoz, a túlzott húsfogyasztás viszont okozhatja, csirke, hal is. Ilyenkor a húgysavszint nő meg. Ez veseprobléma is lehet.

A megoldás: húsmentes étkezés, ebbe nemsak a máj meg a belsőség tartozik sajnos, hanem minden fajta húsos kaja, ismerős pl. húsleves levét sem ehette. Viszont napi min. 3 liter folyadékot kell meginni.

Ez a koleszterin-problémát is megoldja.

Sajnos a cukrot nem, sőt, nagyon kell vigyáznod, hogy a húst ne szénhidráttal (legfőképpen finomított liszt és cukor) pótold, mert az megdobja a cukrodat, elhízol.

Szerintem érdemes lenne dietetikushoz fordulnod, hogy az állati fehérjét mivel tudod pótolni.

2010. júl. 15. 11:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazán köszönöm a szakszerü, hasznos tanácsokat.
2010. júl. 15. 12:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Gratula, hogy 60 évesen is ilyen ügyes vagy az interneten.

Azt én is tudom, hogy a húsok nem jók. Azt is tudom, hogy "savas" agy. Én tanácsolnám, hogy lúgosíts, ennek járj utána a neten. És valóban sok folyadék, gyógytea: tuti beletenném a csalán-körömvirág-cickafark gyógynövényeket. Sajnos többet nem tudok segíteni, azt azért tudom, hogy emiatt rosszul érzed magad.

2010. júl. 15. 13:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Az emberi szervezet ph értéke állandó, csak súlyos betegség HATÁSÁRA változik meg. Tehát nem a savasságtól lesz a betegség, hanem a betegségtől lesz a savasság. Igy a lúgosításnak semmi értelme, a betegéset kell kezelni.

Minden más humbug, aki nem hiszi kérdezze meg orvosát, belgyógyászát. Ennyit az internetről, ott is szelektálni kell. Van sok jó dolog, meg sok baromság.

2010. júl. 15. 13:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Okoskának: nem én találtam ki a savasodást. Gondolom ahhoz elég okos vagy, hogy tisztába légy vele, mennyi vegyszert megeszünk minden nap. Másrészt ha nem fogyasztunk elég folyadékot, akkor "leülepedik" a sok salakanyag a szervezetünkben - ja, egyébként ezt egy docens mondta. Úgyhogy mégiscsak érdemes megnézni azokat a lugosító élelmiszereket, gyógyteákat.
2010. júl. 15. 14:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Az én "kicsi" unokámnak köszönhetem, hogy tudok netezni, jól el tudom tölteni vele a napjaimat. A szervezet lugositását már mondták mások is, ezért az egyik gyógyszerész ismerősöm az un. Bázikus port ajánlotta, amiből naponta egy kis kanállal elkeverek két deci vizben és azt iszom, meg esténként lábvizet veszek amibe szintén teszek ebből a porból egy evőkanállal. Olyankor nem is szokott csipkedni, szurni a lábam, meg itt-ott.
2010. júl. 18. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!