Mitől alakul ki mindig a ciszta?
Azt úgy hívják, hogy tüsző, és tök normális, hogy vannak. És nyilván fogamzásgátló szedése alatt nincs, mivel az leállítja a peteérést, mikor abbahagyod és beindul a normál működés, akkor meg van.
3 CENTIméter alatt nem is beszélünk cisztáról.
#4/4
Az orvosom mondta hogy ez ciszta és ő úgy magyarázta el hogy a peteérésem mikor van akkor nem reped meg a tüsző és ezáltal alakul ki körülötte ez a vízzel teli hólyag ami ha nem távozik menstruációkor akkor az folyamatosan nő akkor mikor lenne a peteérésem.
Bizonyítva van bármivel, hogy nincs ovulációd? Volt ciklus követés vagy progeszteron mérés a ciklus második felében?
Amiről az orvosod magyaráz, az a PCOS. Viszont annál nem pár "ciszta" van, hanem minimum 10-12/petefészek. És ott nem az ok a "ciszta", hanem következmény, tehát nem a cisztát kell eltüntetni, hanem a kiváltó okot kezelni, ami általában Inzulinrezosztencia.
Normális orvoshoz kellene fordulnod első körben, mert ez nem tűnik vmi hozzáértőnek.
#6/6
Én is úgy gondolom hogy másik orvost kell keresnem. Nekem ez az orvos a 4 év alatt egyszer látott nálam peteérést azóta folyamatosan csak cisztát lát de mindig csak a jobb petefészkemnél a bal petefészkemnél semmit nem látott még. Legutoljára mikor voltam nála akkor már azt mondta hogy nincs cisztám minden rendbe van de nem termel elegendő hormont a petefészkem ezt egy vizeletmintából állapította meg amit valamilyen eszközzel nézett meg kb 2 hónappal ezelőtt. Nekem vagy 1 vagy 2 cisztám szokott lenni. A ciklusaim 28-35 napra szoktak megjönni átlagossan és 5 napig tartanak normális mennyiséggel.
Az orvosod összevissza beszél, már bocs. Ha PCOS-ed lenne, akkor nem 2 "cisztád" lenne. Egy UH-ból meg nem lehet peteérést megállapítani.
Ha rendszeres a ciklusod (márpedig nagyjából rendszeresnek mondható), akkor jó eséllyel peteérésed is van. Mint mondtam, 1-2 darab 10-15 mm-es folyadéktartalmú valami az nem ciszta.
Menj már el egy normális, épeszű nőgyógyászhoz, mert ez egy vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!