Missed ab utáni műszeres befejezést követően mennyi hálapénzt illik/szokás adni a műtétet elvégző orvosnak?
Kérlek segítsetek, kissé elbizonytalanodtam! Sajnos a 8. héten derült ki, hogy az embrió meghalt, így műszeresen kellett befejezni a terhességet. A dokihoz magánba járok, a műtét tb-sen egy bp-i klinikán volt. Mint mindig, most is nagyon kedves és emberséges volt velem, amikor lelkileg rottyon voltam, ez sokat jelentett. Ezért mindenképp szeretném egy bizonyos összeggel "meghálálni", (még akkor is, ha tudom, hogy ez egy hálátlan feladat) csak nem tudom mennyit "szokás" manapság egy ilyen beavatkozásért adni. (Ő nem mond összeget, nem is mondhat.)
Akinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem!
Köszönöm a válaszokat!
Főleg a 4.hozzászólónak köszi! Megerősítettél abban, ami felé hajlottam. Igen, fogadott orvos. Mindig is magánba jártam hozzá, amikor kiderült, hogy baj van, nem volt kérdés, hogy ő fog műteni.
Több helyen utánaolvastam és kérdeztem a dolognak, 20-30 ezret mondanak a legtöbben, így ennyit fogok adni majd, ha megyek kontrollra.
Kedves 6-os! Köszönöm Neked is!
Azt nem tudom, hogy elfogadja-e, viszont kellemetlenül érezném magamat, ha nem próbálnám meg. Ha nem fogadja el, az is kellemetlen szitu lesz...
Semennyit! A hálapénz rendszerét fel kell számolni! Károsan hat az orvos-beteg viszonyra. Undorító, aki követeli. Elég egy szimpla köszönet.
(Egy medikus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!