Milyen betegségeket okozhat a tampon?
Hallottam a TSS-ről, méhszájsebről, méhszájgyulladsáról, különböző fertőzésekről, a hüvely rugalmasságának csökkenéséről, a zsinórra rákerült kis vizelet okozta fertőzésekről..
Kaphatok akármilyen betegséget/okozhat-e ezek közül bármilyen tünetet a tampon, ha tiszta kézzel helyezem fel, maximum 6 óránként cserélem, kb. egy ujjpercnyi mélységbe teszem fel? (már akkor sem érzem, hogy ott lenne, tehát nem helyezem fel szerintem annyira mélyre, hogy elérhesse a méhszájamat)
Igyekszem figyelni rá, hogy ne pisiljem le a madzagot, viszont valamiért nem tudok úgy pisilni, hogy ne csorogjon hátra az elején, mivel nekem ez a folyamat lassan indul el, először 1-2 csöpp (ami természetesen nem egyenes a wc-be csöppen, hanem hátrafolyik) majd utána lassan kezd el belőlem távozni a vizelet..
Nem volt tole semmi bajom sose.
Ha figyelsz a higieniara akkor nem lehet baj.
Még csak most kezdtem tampont használni, egyenlőre nem merek intimtölcsérrel próbálkozni, de jobban tetszik a tampon, mint a betét.
Néhány hónap múlva, ha már magabiztosan tudom használni a tampont, lehet beszerzek intimtölcsért :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én 45 éven keresztül használtam tampont, sosem volt semmi bajom töle.
Ha szabályosan használod, akkor nincs igazán veszélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!