A testvéremnek lehet valami baja?
Szóval a kistestvérem idén lesz öt éves és amióta nem használ pelenkát azóta mindig tartogatja a pisijét és nem akar soha sem WC-re menni.
Pedig mindig rendelkezésére áll a mosdó. Többször kérdeztük tőle higy fáj e valami amikor wc-n van de azt mondta hogy nem. Hiába mondjuk neki hogy ha nem megy pisilni akkor nagyon rosszul lesz. Nem érdekli. A szüleim és én is aggódok érte mert ha sokáig tartogatja kidurranthat a hólyagja. Modntuk már neki ezt is de nem használ. Kérem csak olyanok írjanak akik tényleg tudnak segíteni. Gúnyoló emberek kíméljenek!
Az is lehet nem kell neki pisilni ha keveset iszik.
Mennyit iszik?
Mert en már voltam úgy hogy egesznap elvoltam pisilés nélkül
20L
Ha tartogatja a pisijét attól nem lesz semmi baja. Erősödik a hólyagja és a záróizma. A tartogatás a gyereknél szexuális jellegű, mint a cumi szopása.
Az érezheti úgy, hogy kidurran a hólyagja, akinek renyhe, vagy gyenge a húgyhólyagja és nem érez pisiingert csak fájdalmat, ha tartogatja a pisit. Gyereknél még erős a húgyhólyag, tehát nem tudja addig visszatartani a pisit, hogy megszűnjön a pisiinger. Hanem olyan erőssé fokozódik a pisiinger, hogy nem tudja visszatartani és bepisil.
A renyhe hólyag esetén sem fog kidurranni a hólyag, hanem egyre erősebb lesz az alhasi fájdalom, miközben egyre jobban feszül a hólyag fala. És a fájdalom fokozódik a záróizom megfeszítésének hatására, ezért csepegni fog a vizelet egy idő után.
Kidurranni akkor durranhat ki a hólyag, ha elzáródik a húgycső pl. prosztata betegség miatt. Itt, ha 5 napig nincs vizelet, akkor lesz veszélyes a helyzet, de őrült nagy fájdalom közepette. Ezalatt bárki eljut urológushoz, annélkül hogy kidurranhatna a hólyagja.
Attól lehet baja a testvérednek, ha tiltják neki a pisitartogatást.
Ugyanis a tiltás miatti félelem hatására, gyengülni fog a húgyhólyag összehúzódása. Ami hólyagrenyheséget okoz. Aminek a tünete a pisiinger gyengülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!