Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok, ti megkaptátok hetedik...

Lányok, ti megkaptátok hetedikben a HPV elleni védőoltást?

Figyelt kérdés
10 éve még nekünk is felajánlották, de anyámat lebeszélte egy orvos ismerőse. Érdekelne, másnak beadják-e. Vagy ez már fizetős?
2019. aug. 20. 13:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
15 évvel ezelőtt voltam hetedik osztályos, akkor sajnos még nem volt sehol ez az oltás. Azután középiskolás koromban oltattam be magam, potom 90 ezer forint volt. (3 alkalmas 'kúra').
2019. aug. 20. 15:04
 12/21 A kérdező kommentje:
én úgy tudom felnőttnek már nem használ, vagy?
2019. aug. 20. 15:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség. Régebben azért nem javasolták felnőtteknek, mert azt gondolták, ha már úgy is fertőzött, mivel a fiatal, szexuálisan aktív korú lakosság túlnyomó többsége az.

Viszont a HPV jön-megy, elkapja az ember, aztán eltűnik a szervezetből, aztán jön egy következő típus és védettség nem alakul ki, mint a bárányhimlő ellen. Arról nem is beszélve, hogy az oltás maga a vírus eltávolítását is segíti a szervezetből azáltal, hogy erősíti az immunválaszt. Nem egy ember van, akinek egyfolytában szemölcsei voltak, nem tudtak már vele mit kezdeni megkapta az oltást és elmúltak. Plusz ha valakinek már kellet méhnyakműtét, mert olyan elváltozást okozott a HPV, akkor a műtét utáni oltással csökken a kiújulás rizikója is.

2019. aug. 20. 15:35
 14/21 anonim ***** válasza:

Én még pont kimaradtam az ingyenes oltásból, de ettől függetlenül beadták nekem.

Jézus, olyan nincs, hogy egy oltást ne teszteljenek, szép is lenne :O

Egyébként erről is, mint minden oltásról keringenek pletykák, stb. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy beadatja-e a gyerekének, vagy nem.

2019. aug. 20. 19:51
 15/21 A kérdező kommentje:

De mondjuk egy 13 éves esetében már az is releváns lehetne, hogy te mit akarsz... Na ezt sosem kérdezték meg tőlem, te mit szeretnél, te mit akarsz.

Jó, hát ebben tényleg csak a szülő dönt. Orvos meg mond cifrábbat is, mint, hogy veszélyes a védőoltás.

Pénzem se lenne rá, vagy lett volna, úgyhogy mindegy.

2019. aug. 20. 19:57
 16/21 anonim ***** válasza:
13 évesen ingyen kaptad volna
2019. aug. 20. 20:18
 17/21 A kérdező kommentje:
Mit csináljak azzal, tudom. De leírtam, miért nem kaptam meg.
2019. aug. 20. 20:19
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a kísérleti nyulas szöveget már én is hallottam, kecskeméti doki volt.

Valószínűleg nem ő volt az évfolyamelső.

Örök érvényű tanács: az orvosi diploma nem valamilyen földöntúli tudással ruház fel. A köpeny mögött emberek vannak, változó képzettségi szinttel.

Nekem anno még saját zsebből fizették a szüleim, kb. 10 éve. Semmi bajom

2019. aug. 21. 01:31
 19/21 anonim ***** válasza:

En megkaptam, 23 eves vagyok 12-13 evesen voltam hetedikes a felreertesek elkerulese vegett.... nagynevu suliba jartam, koztuk volt harom osztalytarsam akik kozul vagy az Anyukaja vagy az Apukaja vagy mindkettojuk orvos volt. Az osztalytarsaim 90%a kerte.

Most h fizetos e mar nem tudom de noveremnek utolag Anyumek inkabb kifizettek es beadattak mert az o idejeben nem volt ilyen! Noverem 30. Eves

2019. aug. 21. 18:28
 20/21 anonim ***** válasza:
48%
Baromság!
2019. aug. 22. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!