Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érzem úgy, hogy nem...

Miért érzem úgy, hogy nem fogok idősen meghalni?

Figyelt kérdés

Több barátom huszonévesen halt meg balesetben, vagy spontán, látens betegség miatt.

Van egy vőlegényem, akivel boldogok vagyunk, együtt lakunk, esküvőt akarunk, szép házat stb stb.

Mégis úgy érzem, semmit sem ér az életem. Akármikor meghalhatok én is, ő is.

Korábban mindig arról fantáziáltam, ha majd nyugdíjas leszek, egész nap virágokat ültetek, lesz 3 macskám, és a párommal kézen fogva nosztalgiázunk a verandán a hintaszékben.

Most pedig az egyetlen, amit el tudok képzelni a jövőmet illetően, hogy a hideg aszfalton fekszem vérben, vagy pedig amíg a párom dolgozik és nem vagyunk együtt, egyszercsak összeesek itthon/munkában és meghalok minden előjel nélkül.

Vagy fordítva, és nem velem, hanem ővele történik mindez. Én pedig inkább követném őt a halálba és öngyilkos lennék.

És ami furcsa, amiről szól a kérdés is részben, hogy nem rémisztene meg a gondolat, ha én most a kérdés írása közben feldobnám a bakancsot.

A barátomat sajnálnám, mert összeroppanna, de a magam részéről teljesen apatikussá váltam.

Van is célom az életben, meg nincs is.

Az elhunyt barátaim is az egyetemről/főiskoláról kilépve, mire elkezdték volna élni az életet haltak meg.

Nem akarok továbbtanulni, olyan szakmát/munkát keresni amit szeretek, mert csak elpazarlom azt az időt amit életben vagyok, amit a párommal tölthetek.

Aki járt hasonló cipőben, mondja, hogy ez csak ideiglenes dolog, pár hónap/év, és meggondolom magam.

Pszichológust próbáltam, 2x voltam nála, de elegem lett belőle, szó nélkül otthagytam.

2019. júl. 20. 22:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Nyilván vannak olyan rossz dolgok, amik ritkák, de véletlenszerűen előfordulhatnak. Ezekre nem lehet felkészülni. Szerintem ami fontos, hogy az ember meg tudja élni a jelen pillanatot, és a jelenbe jól érezni magát, és ne arra alapozni, hogy majd a nyugdíjas évekbe milyen jó lesz. Pl. akár már a jövő héten is ültethetsz virágokat, és belefoghatsz a macskatartásba is.

Persze vannak időszakok, amik befektetések a jövőbe pl. egyetemi tanulmányok, pénzgyűjtés, de ha pár hónapos, vagy néhány éves célokat tűz ki az ember, akkor már vállalhatóak szerintem.

Amikor az ember meghal, onnantól meg nem érez szerintem semmit, illetve nem tudni hogy milyen az élet a halál (saját gondolatom erről az, hogy lehet akár több millió év múlva reinkarnálódhatunk valamilyen entitásban, az addig tartó időszak meg ugyanúgy kiesik, mint amikor alszunk álom nélkül.) Igazából a hozzátartozóink, ismerőseink halála ami a legfájdalmasabb számunkra.

2019. júl. 20. 23:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Elég valószínű, hogy a barataid korai elvesztése miatt érzel így. És igen, ezen átmegyünk mindannyian, szakaszokban dolgozzuk fel a halandóságunk tényét. Pl. az is ilyen törvényszerű része a párkapcsolatban élésnek, hogy a másik életével határozod meg a sajátodat. Elmúlnak ezek a gondolatok, de néha-néha előkerülnek majd rövidebb időkre, mint egy emlékeztetőül, de addigra már ugyan ezt a folyamatot gyorsabban tudod végigpörgetni.

Jobb a haláltól félni mint az élettől, célozd meg az öregkort a terveiddel, mert az lenne a kisebb baj számodra, ha előbb mész mint gondolnád. Ha 10 évre tervezel aztan még 30 lesz belőle, akkor nagyon rossz lesz neked az utolsó 3 évtized. Az életet nem valami után kezded el élni, az már elkezdődött. Nincs olyan, hogy "most élek" a saját nézőpontotból mindig is éltél, és ennek egyszerre része az iskola, munka, párkapcsolat, stb. nem lehet időszakokra felosztani, hogy mettől-meddig mi fér bele. Az az időpazarlás, ha tartalékolni akarsz valamiből amiből nem lehet, pl. hiába foglalkoznál 0-24-ben a pároddal, nem hozhatod be vele a meg nem élt éveket.

2019. júl. 20. 23:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Mert van, aki, és én is ilyen viltam, szóval nem bántásból írom, ha minden rendben is van körülötte vagy csak simán nincs pánikra oka, generálja a problémákat.

Vagy a múltbéli dolgok miatt, hogy nem tudta rendesen megemészteni, feldolgozni, esetleg nem kapta meg hozzá a megfelelő segítséget és generál gondokat, hogy "mi lesz, ha meghalok x éven belül, mi lesz, ha meghalnak a szüleik, mi lesz, ha tönkreteszem a magam és más életét, stb" vagy csak nem kapott elég figyelmet kiskorában (egyik szülő beteg volt vagy alkoholizált vagy egyik testvér speciális eset volt, stb), ha érte valami fájdalom, azt elvette és megélte helyette más a saját fájdalmaként és most így akar valamit saját magának.

EZ IDEIGLENES!!!!!

Szóval ne aggódj :-)

Nekem Borderline miatt vagy mwllett voltak ezen gondolataim

-

DE!!!

az idő múlása segített rengeteget, ahol az idő repült és megéltem az életet a szerencsétlenségek nélkül, amiket fantáziáltam. Vagy, ha baj volt nem is volt olyan rémes megélni, mint ahogy elképzeltem.

2019. júl. 21. 04:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Azért érzel így mert az ismerődeiddel ez történt. Gyanitom előtte nem viltak ilyen gondolataid. Én is ebben a cipőbem járok ugyan ilyen okokból. A tanulás viszont nem időpazarlás. Az egy belépő egy olyan munkahelyre ahol esetleg élvezed is majd amit csinálsz és meg is fizetik. Ez nem veszi el a párodtól az időt. Folyton nem lehet együtt lenni mert megunjatok egymást. Tereld el a gondolataid a halalról és fantázialj a közös öregkorról a pároddal. El fog múlni ne aggódj termésuetes hogy így erzel csak ne rendeld alá magad.
2019. júl. 29. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!