Egyik barátom anorexiás, hogy tudnék neki segíteni?
Kedves kérdező!
Mindenképp szólj erről a szüleinek! Illetve próbáld meggyőzni arról, hogy amit csinál nem azért elitélendő, mert ő “csinos és vékony lesz”, senem azért, mert bárki is irigy lenne rá. Hanem, mert a szervezetét teljesen tönkreteszi, meddővé válhat és, ha a nem hajlandó felismerni ezt a hihetetlenül önpusztítást a fogyókúráját nem aggódó szemek fogják kísérni, hanem temetési szertartás...
Az előttem szólónak annyit, hogy az éhezéstől az ember legyengül, sápadtá, erőtlenné válik. Mindig fázik, a teste nem tud átmelegedni. Ha hirtelen feláll a látása torzol - „csillagokat lát” - és elszédül. Bárhogy is nézzük: szenved. Szenved és látni rajta, kiváltképp, ha nem is próbálja kendőzni.
Szia!
Én is anorexiás vagyok.
Beszélj vele, de ne tegyél fel olyan kérdéseket, hogy "mi az amit, megennél," "miért...?", "miért csinálod". Legyél ott mellette mindig. De kényszerítsd evésre, mert ez az egyik legrosszabb dolog, amit tehetsz.
Nekem, ami sokat segített instagramos illetve youtubos anorexia recovery videók illetve bejegyzések, pl rebeccajleung ( youtubeon Rebecca Leung ) és recoverybakes és egyéb ilyen jellegű csatornák és oldalak. Itt szeretném megjegyezni, hogy én is csináltam egy ilyen instagramos oldalt és ha gondolja a barátod feliratkozhat és beszélhetünk is. Szívesen beszélek: magyarecovery [link]
Nekem segít az, hogy látom, hogy nem lehetetlen és van kiút.
Továbbá hívdd fel a figyelmét az egészsegügyi következményekre. Én egyszer részben emiatt kerültem kórházba. Meddővé válhat és a vitamin illetve ionháztartásbeli problémák. Az emésztéset egy életre tönkreteheti! Hajhullám, körömgyengeség, ájulások, állandó fázás, pihésedés.
Mond el neki, hogy van segítség. A segítségről hamarosan fogok egy posztot is írni, de nem szégyen segítséget kérni sőt igazi bátorságra vall.
Sok sikert és hatalmas erőt, kitartást kívánok neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!