Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a "megbántás-megbánás"...

Mi a "megbántás-megbánás" pszichológiája?

Figyelt kérdés
Adott a szitu: Szerinted megbántottál valakit, aki egyébként jó hozzád, és segíteni szeretne. Nem tudod, hogy ő hogyan érez, de a fantáziádban a lelkébe gázoltál. Két hétig nem beszélhettek, így hát ennek megbeszélése várat magára. Te viszont gyűlölöd magad, felemészt a gondolat, hogy TALÁN megbantottad. Mit teszel? Miért érzed ekkora súlyùnak? Hogy oldozod fel saját magad?
2019. júl. 8. 22:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Az a jobbik eset, ha tudod, hogy hiába 2 hét, de ti beszélhettek. Bár, ha beszélőviszonyban maradtatok ennek ellenére is, én nem bírnám ki, hogy addig várjak, ha úgy érzem, megbántottam. Azt hogy hogy nem tudod, hogy ő mit gondol ezzel kapcsolatban?

Én is valami hasonlóban vagyok, de én tudom, hogy megbántottam. Rám megharagudott nagyon és meg sem tudom vele beszélni. Amit érzek, azt nem lehet leírni és utálom magam. Amikor kicsit lehiggadok, akkor elhiszem magamnak, hogy tényleg ő fújta fel, de akkor is rohadtul bánt és kezdődik előről. Nagyon rossz ez.

2019. júl. 9. 18:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Valóban nagyon rossz. Azért nem tudom, mert nem reagált rá semmit, csendben volt. És nem, két hétig nem tudunk beszélni, de már kezd bennem leülni. Te hogy érzed magad?
2019. júl. 10. 15:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Én azóta sem beszéltem vele, pedig legszívesebben keresném. Elég makacs ember, emiatt sem akarom piszkálni, majd lehiggad. Próbálom elfogadtatni magammal, hogy ő tolta túl, de ha róla van szó, elég lelkis vagyok. Valahogy csak túlleszünk ezen. Részemről nála van a labda. :)
2019. júl. 12. 15:32
 4/4 anonim ***** válasza:

En is megbantottam valakit. Nekem sem akarta eloszor elmondani, csak hallgatott, de kipiszkaltam belole, aztan mar duhos is lett. Ezt nagyon utalom, pedig ezerszer bocsanatot kertem, semmi extra nem volt. Nem, o meg van sertve azert is. Engem meg esz a fene, hogy vigyazhattam volna a szamra, pedig o sem volt kulonb.

Ti amugy mivel gazoltatok a masik lelkebe? :D

2019. júl. 12. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!