Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hol a határ pszichológia és...

Hol a határ pszichológia és ezotéria között?

Figyelt kérdés
Az utóbbi jó pár hónapban foglalkoztat a pszichológia témaköre, de azt hiszem megtaláltam a határmezsgyét. Például az agykontroll? Pszichológia vagy ezotéria? A meditáció? Hawkins Elengedés című könyvében pszichológusként csakrákról és meridiánokról ír...teljesen összezavarodtam, hogy most melyik rész tudomány, melyik pedig hit, fontos lenne hogy ne szaladjak zsákutcába a fejlődésben, mert nagyon fájdalmas kikanyarodni belőlük, és most kicsit azt érzem elmosódott a határ tudomány és ezotéria között.
2019. júl. 3. 16:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha foglalkoztat a pszichológia, menj terápiába. Ha magadon tapasztalod meg a pszichológiai törvényszerűségeket, úgy meg is érted, különben csak a felszínt kapargatod. (Pszichológusoknak is kötelező a sajátélményű terápia, csoportozás, stb.) Én tanultam pszichológiát, érdekelt is, de állítom, hogy csak a saját terápiámban kezdtem el igazán érteni.
2019. júl. 3. 16:12
 2/4 anonim ***** válasza:
szerintem felesleges külön választani a kettőt. :) Engem is érdekel mindkét téma, a pszichológia a mentális síkkal, az ezotéria az asztrális síkkal foglalkozik, de mivel ezek kapcsolodnak nem érdemes külön venni őket. A fizikai síkkal együttesen teszik ki az embert.
2019. júl. 3. 17:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Valahol egyetértek, de át tud csapni az ezotéria pszichológia helyetti alkalmazása károsba, például ha a kapcsoaltaink rossz működését a holdállással amgyarázzuk, a saját kommunikációs hibáink helyett nagyban gátolja a fejlődést.
2019. júl. 3. 20:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Olvad el "A tudat, és a tudattalan határai" című könyvet, és elég pontos választ kaphatsz a kérdéseire. (A NETen megtalálhatod)
2019. júl. 3. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!