Xanax ‘másnaposság’?
Figyelt kérdés
Általában ha nagyon rámtör a szorongás, öngyilkos gondolataim támadnak, és nem tudok aludni, beveszek 2 mg xanaxot és teljesen jól leszek, alszok egy jót és minden király. Viszont másnap reggel olyan vagyok mint egy zombi. Lassan és kordinálatlanul mozgok, lassan gondolkod és ha lehet csak ülök/fekszek egész nap és nézek ki a fejemből. Ez mitől lehet? Nem gyakran, max havonta-kéthavonta fordul elő hogy be kell vennem, legtöbbször magamtól is le tudom küzdeni a szorongást szép lassan, de előfordul hogy nagyon nem megy és szükségem van gyógyszeres segítségre. El lehet kerülni ezt a másnapos állapotot valahogy?2019. júl. 3. 05:13
1/5 anonim válasza:
A xanax szedését orvosnak kell meghatározni. Azért vagy tőle zombi, mert 2mg nagyon sok alkalmanként.
2/5 anonim válasza:
A xanax egy benzodiazepin tipusú nyugtató drog, hatása elhúzódik 4-12 órán keresztül, az SR-nek még tovább.
Ha nem akarsz másnapos lenni, akkor vagy ne vegyél be, vagy ne ökör adagot.
3/5 anonim válasza:
Még tart a hatása még olyankor.
Ha csak 1-2 havonta veszel be Xanaxot, akkor nem kell belőle 2 mg... 0,25 - 0,5 mg-ot vegyél be. Én kicsit még annyitól is kómás szoktam lenni, de ébredés után pár óra alatt elmúlik (kávézom, stb.)
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindekinek a válaszokat. Ezért veszek be amúgy ennyit, mert kevesebb nem hat. Ha 1 mg-t veszek be szinte semmit nem érzek, 1,5-től csak kicsit nyugodtabb leszek, 2 a minimum amitől már pihenni is tudok.
2019. júl. 3. 11:26
5/5 anonim válasza:
Nekem van idoaszak mikor jol vagyok hetekig tudok jol aludni xanax nelkul, viszont lecsereltek az antidepresszansom így alszok ejjelente csak 1 órat 2 mg xanaxxal alszok 5 órat . Sajnos nekem volt inszomniam nem egyszer es akar nem hiszitek el, 50 napig nem aludtam semmit, a szorongasos rosszulleteimtol regen, még a nyugtatoktol, altatoktol se, ez eletbe 2-szer fordult elo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!