Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyógyszeren kívül egyéb megoldás?

Gyógyszeren kívül egyéb megoldás?

Figyelt kérdés

Ha megaláznak vagy csak kényelmetlenül érzem magam olyan "de jó lenne már hazamenni" érzésem van, csak az a baj h otthon is ezt érzem.

Depresszióra anafranilt szedek, néhányszor előfordult h napokig elfelejtettem szedni és azt vettem észreh élni se akarok, aztán rájöttem h a gyógyszer elhagyása miatt volt ez.

Mostanában ha vmi durva történik velem egy hétig is teljesen ki vagyok bukva, a lakásból is alig tudok kimenni.

Mondták már h próbáljak pozitívan gondolkozni és mindenben keressem a jót de ez nem elég.

2010. júl. 9. 14:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Az igazi megoldás a gyógyszeren kívül van!

Az antidepresszáns úgy működik, hogy bár továbbra is szarul érzed magad, de nem lesz fontos.

Ne hagyd, hogy megalázzanak.

Szerintem lázadj fel és mutasd ki a dühödet bátran!

sok sikert! ha gondolod írj emailt.

2010. júl. 9. 14:07
 2/2 anonim ***** válasza:
Sztem ezeket mondd el a pszichiáternek, mert úgy tűnik, h nem ez a megfelelő gyógyszer neked.....viszont igaz, hogy nem úgy működik, hogy beveszed a bogyót, és minden megoldódik, legalábbis nem magától a gyógyszertől, az csak segít esetleg abban, hogy megoldd a problémákat.Elfelejteni, ne felejtsd el beszedni soha, mert az antidepresszánsok, nyugtatók nagyon erős, és kiszámíthatatlan tüneteket produkálhatnak, ha hirtelen elhagyod valamelyiket.Ha pedig van olyan, hogy nem mersz kimenni a lakásból, akkor valószínűleg vmilyen jellegű szoc. ill. agorafóbiád is lehet, ezt is mindenképp oszd meg szakemberrel.Antidepresszánsok meg sokfélék vannak, és sokan különböző módon reagálnak az egyes készítményekre, előfordulhat, hogy többet is végig kell próbálni, amíg meglesz a megfelelő.Abban pedig igazad van, hogy ha valaki depressziós, és netán egyéb hangulati/pszichés zavarokkal küzd, akkor a pozitív gondolkodás, a dolog jó oldalának meglátása, kimozdulás blablabla valóban kevés, ugyanis pont a betegség akadályoz meg ebben.A gyógyszerek hasznosak lehetnek, de akkor ha megfelelően vannak alkalmazva, nem amolyan csodabogyóként, amitől majd minden gond egy csettintésre eltűnik, ez nem olyan egyszerű sajnos.Én is depressziós vagyok, ill. időszakosan szociális fóbiám is van, tehát ezeket tapasztaltból írom, nem csak úgy találtam most ki ....
2010. júl. 10. 02:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!