Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus vagy pszichiáter?

Pszichológus vagy pszichiáter?

Figyelt kérdés

nem tudom mi az az indok, amivel pszichiáterhez érdemesebb e menni azonnal, nem pedig pszichológushoz

körzeti orvost nem akarom ebbe egyelőre belevonni, mert ismeri a szüleimet...

illetve olyan van, hogy bemegyek az SZTK-ba és megmondom, hogy adjon időpontot pszichiáterhez csakúgy?

van egy kis parám, hogy ha nem beutalással vagy pszichológus küld át esetleg, akkor lehet rabolom az idejüket, és csúnyán néznének, hogy itt magamat diagnosztizálgatom, de inkább érzem azt, hogy pszichiáter kellene nekem

és tudtok esetleg Bp-n államin és magánban jó és megbízható pszichiátert ajánlani?

2019. jún. 19. 22:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Mivel szeretnél menni? Így könnyebb válaszolni.
2019. jún. 19. 22:30
 2/6 A kérdező kommentje:

Depresszió, elég esélyesnek tűnik ezen kívül valamilyen személyiségzavar. Utóbbit online tesztek eredményéből, illetve abból gondolom, hogy próbáltam utánuk olvasgatni. Valami nem kerek az biztos, és ismétlődően reagálok szerintem helytelenül a problémáimra pl fontos ember az életemből talán távozni készül, akkor végem, de ha kiderül, hogy nem akkor meg már "boldog" leszek hirtelen. Szerintem túlságosan is mérges tudok lenni olykor. stb

Olyan nagyon sokat nem szeretnék magamról írni, de ha kell, akkor írok pár dolgot még, hogy milyen a viselkedésem.

2019. jún. 20. 00:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
ez simán border gyanú nekem ennyiből, ha tényleg az, akkor SOTE pszichoterápiás osztály, ingyenes is amúgy
2019. jún. 20. 01:41
 4/6 A kérdező kommentje:

igen, az is benne van a tippjeim között, de nem ezt gondolom a legnyomatékosabbnak, bár magamtól ugye nem tudhatom, hogy mi a helyzet

köszönöm, utána nézek :)

2019. jún. 20. 02:30
 5/6 anonim ***** válasza:
A neten elég rosszat lehet hallani a pszichiáterekről + azt monják elég hamar rászoksz a gyógyszerre. A pszichológus viszont ingyenes és köti az orvosi titoktartás. Beszégetsz vele egyet, ha meg nem javul a helyzet, akkor mehetsz pszichiáterhez.
2019. jún. 22. 13:19
 6/6 jdfGabrella ***** válasza:
Szpichologus
2019. jún. 23. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!