Valaki szedett már gyógyszert szociális fóbiára?
Megéri?
Mellé terápia?
Meddig kellett szedni?
Milyen súlyos volt?
Nem gyógyszer kell, normális külső!
Normális haj, meg egy jó ruhatár.
Az a baj, hogy csendes visszahúzódó és szorongó vagyok.
2éve próbálom tudatosan leküzdeni, de még nem sikerült.
Külsőmmel semmi baj nincs ilyen téren nincs problémám.
A belsőmmel nem tudok kiegyezni.
Önbizalomhiány, alacsony önértékélés, ebből adódó fóbia, megfelelési kényszer. Ezekkel van a probléma.
El kezdtem járni pszichológushoz is. Mert úgy érzem egyedül nem tudok felül kerekedni ezen. 3x voltam pszichológusnál, de eddig még nem jutottunk sokra.
1-es,a szociális fóbia nem egyenlő a rossz önértékeléssel.
Jó a külsőm,mégis szociális fóbiás vagyok.
Valójában a társas helyzetektől félünk.Illetve nem feltétlen félelem,hanem szorongást szül,így folyton energiát vesz el.
A félelem a gondolatokból ered.
Na már most olyan gyógyszert nem találtak fel,amikor a tudatodból kizárják a negatív gondolatokat.
A szorongásoldók max a fizikai tüneteket enyhítik,már akinek,kérdés milyen fizikai tünetei vannak.
Valójában az alkohol a legjobb szorongásoldó,bár én még sosem ittam,de láttam embereket,olyankor szabadulnak fel,kevésbé szoronganak,mert nem érzékelik a valóságot olyan erősen.
Na,de van ennek értelme?Az alkoholizmussal lentebb vagy a lejtőn.
Valójában a legjobb gyógyszer rá a sok pénz.
Lefogadom a milliárdosok nem szociális fóbiásak,mert nem függnek más emberektől,nem kell elviselniük más embereket,anyagi biztonságban élnek,nincsenek másoknak kiszolgáltatva.
Na,de erre van realitás?Lottón nyerni?Nincs...
A 4-es nagyon fején találta a szöget. Nyilván egy halom pénzzel megoldódna a legalapvetőbb probléma, a jövőtől és egyben az önállóságtól való rettegésem. Csak itt egy ilyen tyúk-tojás probléma van nálam, mert kérdés, hogy mitől van ez az általános szorongás, jobb szó híján a talpraesettség hiánya, az életképtelenségem? Lehet, hogy pont a szociális fóbiától, mert tudom, hogy így nem lehet boldogulni, és attól tartok, hogy még a rengeteg pénztől sem lennék életrevalóbb.
De még az is lehet, hogy pont ez az anyagi biztonság és ezáltal az egzisztenciális félelem csökkenése jelentené számomra is a fordulópontot, és még így szociális fóbiásan meg túlérzékenyen is lehet, hogy eltengődnék valahogy a sok pénzzel. Ezek a legalapvetőbb félelmei az embernek, és ez egy ördögi kör, mert ez a tyúk-tojás örvény egymást erősíti. De ahogyan írtam, tényleg nagy igazság a kiszolgáltatottságból, függésből eredő félelem. A sok pénztől nyilván megpróbálnám megnyugtatni magam, bátorságot meríteni, és hátha tényleg magabiztosabban tudnék az emberekkel kommunikálni. Tehát jó eséllyel megbomlana a fentebb említett egymást erősítő ördögi kör. Csak sajnos sok pénz kéne ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!