Mostanában mindig sirhatnékom van. Mitől van ez?
Én akkor lettem ilyen mikor végigsírtam egy hosszabb időszakot sulin kívüli programon, aztán visszakerülve a suliba ugyanez maradt a reakcióm, MINDENRE!
Lehet hogy érzelmileg legyengültél, mert van valami az éeltedben ami tudatosan vagy tudat alatt fáj és gyengít. Könnyen lehet sőt biztos hogy egész más a baj. Amiket leírtál azok én azt iszem valamiféle kudarcélmények, de te tudod a legjobban kielemezni hogy azokban a helyzetekben amikor ez megtörténik mit élsz át, és az adott helyzet mire emlékeztet téged korábbról. Ha jelentéktelen dolgok miatt sírunk általában azért vna mert valami erősebb élmény megerősíti a fájdalmat amit korábban átéltünk.
Fontos, hog yne nyomd el, tudatosítsd magadban "most szomorú vagyok mert..." Ez is nagyon jó módszer az érzelmek kezelésére, a mi kultúránkban sajnos nem tanítják, sokan még érett felnőttként se tudják igazán megmondani mi is az amit éreznek, azt meg főleg nem hogy miért, csak szétveti őket a fájdalom, feszültség idegesség. Ez szörnyű. Sokat segít ha beleásod magad a témába, remek könyvek vannak benne illetve előadások youtubeon, például Pécsi Rita neveléskutató előadásait ajánlom az érzelmi intelligenciáról, vagy a harag kezelésről (mert ez még akár harag is lehet), lehet picit hosszú, de megéri figyelemmel emghallgatni, óriási felismerésekre vezet, és bárcsak előbb tudtam volna ezt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!