A pszichológusnak mennyire van szabad döntése felettem? Bolondnak minősíthet és bezárathat valahova?
Több éve (kb. 3) vannak különböző problémáim a mindennapokban, régebben is voltak de ez az utolsó 3 év egyszerűen borzalmas volt ilyen téren.
Az elmúlt 1 évben rengeteg tesztet (voltak olyanok is amiknek kitöltése majdnem egy órát vett igénybe) töltöttem ki az !interneten! (leginkább az anonimitás miatt) nem tudom mennyire hihetőek ezek a tesztek de ha 10-ből 9 állítja hogy az adott mentális betegségben !SÚLYOSAN! szenvedek 1 pedig azt hogy moderáltan akkor az elég indok már hogy kezdjek hinni abban, hogy valami nincs rendben. A mai napom volt a csúcspontja az elmúlt pár hetes zuhanórepülésemnek és ezután a pár év után már nem akarom ezt tovább csinálni. Ma is kitöltöttem a teszteket minden mentális betegségről ami csak volt. (autizmust és a nárcizmust kihagyva, az biztos nincs)
Viszont a 14-15 tesztből kb. 1-2 lett éppen ,hogy pozitív(OCD és az internetfüggőség), skizofrénia lett közepes de arra nincs sok jel. A többi moderált vagy súlyos eredményt mutat (ezek közé tartozik a depresszió, szorongás, antiszociális személyiségzavar/szociopata hajlamok ez a kettő egy teszt volt, impulzivitás és még sok finomság). Szóval az tuti, hogy van baj nemis kicsi és már elfogadtam, hogy segítség kell/kéne. Kérdés, hogy mennyi hatalma van a pszichológusnak. Elküldhet bárhová, sárga laposnak nyilváníthat és megbélyegezhet egy életre vagy mit tud csinálni? Ezek miatt a kérdések miatt nem mertem eddig elmenni.
Köszönöm a válaszokat!
Amiket felsoroltál, azok személyiségzavarok, nem elmebetegségek. Ha tudnád, hány ember szenved kisebb-nagyobb mértékű személyiségzavarban, nem kérdeznél ilyet...
Ha már ennyi tesztet megcsináltál és van egy sereg (ön)diagnózisod, akkor innentől bízd inkább szakemberre. Egy terapeuta ugyanis nem a diagnózist kezeli, hanem az egyént, az ő egyedi, specifikus problémáit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!