Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusnak mennyire...

A pszichológusnak mennyire van szabad döntése felettem? Bolondnak minősíthet és bezárathat valahova?

Figyelt kérdés

Több éve (kb. 3) vannak különböző problémáim a mindennapokban, régebben is voltak de ez az utolsó 3 év egyszerűen borzalmas volt ilyen téren.

Az elmúlt 1 évben rengeteg tesztet (voltak olyanok is amiknek kitöltése majdnem egy órát vett igénybe) töltöttem ki az !interneten! (leginkább az anonimitás miatt) nem tudom mennyire hihetőek ezek a tesztek de ha 10-ből 9 állítja hogy az adott mentális betegségben !SÚLYOSAN! szenvedek 1 pedig azt hogy moderáltan akkor az elég indok már hogy kezdjek hinni abban, hogy valami nincs rendben. A mai napom volt a csúcspontja az elmúlt pár hetes zuhanórepülésemnek és ezután a pár év után már nem akarom ezt tovább csinálni. Ma is kitöltöttem a teszteket minden mentális betegségről ami csak volt. (autizmust és a nárcizmust kihagyva, az biztos nincs)

Viszont a 14-15 tesztből kb. 1-2 lett éppen ,hogy pozitív(OCD és az internetfüggőség), skizofrénia lett közepes de arra nincs sok jel. A többi moderált vagy súlyos eredményt mutat (ezek közé tartozik a depresszió, szorongás, antiszociális személyiségzavar/szociopata hajlamok ez a kettő egy teszt volt, impulzivitás és még sok finomság). Szóval az tuti, hogy van baj nemis kicsi és már elfogadtam, hogy segítség kell/kéne. Kérdés, hogy mennyi hatalma van a pszichológusnak. Elküldhet bárhová, sárga laposnak nyilváníthat és megbélyegezhet egy életre vagy mit tud csinálni? Ezek miatt a kérdések miatt nem mertem eddig elmenni.

Köszönöm a válaszokat!

2019. máj. 11. 23:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
nem kuldhet sehova meg semmi ilyesmi. de neked egyebkent is mar klinikai szakpszichologus kene, vagy pszichoterapeuta. csak arra van jogosultsaga, hogy beszelgessen veled. egyebkent annyira ne ilyedj meg az ilyen internetes tesztektol, nem fognak neked pontos eredmenyeket adni. maximum annyi johet ki beloluk, hogy van baj, de h mi es mennyire sulyos azt inkabb bizd szakemberre. altalaban meg ok is szoktak tevedni pedig joval komolyabb tesztjeik vannak, szoval az ondiagnosztizalas semmikeppen sem szerencses.
2019. máj. 12. 00:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Nyugi, ahhoz sincs joga, hogy egy egyhetes bentfekvős kivizsgálásra kényszerítsen, de a pszichiáternek se, csak ha te is beleegyezel. Kivéve, ha ön, és közveszélyes vagy.
2019. máj. 12. 01:04
 3/5 A kérdező kommentje:
És azt, hogyan állapítja meg, hogy közveszélyes vagyok-e vagy sem?
2019. máj. 12. 01:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia, a mai paradigma nem a zárt intézeti elhelyezés, hanem a gyógyszerezés. Nem fognak bezárni, legfeljebb ha gondnokság alá akar helyezni valaki.
2019. máj. 12. 09:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Amiket felsoroltál, azok személyiségzavarok, nem elmebetegségek. Ha tudnád, hány ember szenved kisebb-nagyobb mértékű személyiségzavarban, nem kérdeznél ilyet...

Ha már ennyi tesztet megcsináltál és van egy sereg (ön)diagnózisod, akkor innentől bízd inkább szakemberre. Egy terapeuta ugyanis nem a diagnózist kezeli, hanem az egyént, az ő egyedi, specifikus problémáit.

2019. máj. 12. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!