Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék véglegesen...

Hogyan tudnék véglegesen felépülni a depresszióból?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok. A gimnáziumi utolsó éveim (2), az osztálytársaim folyamatos lelki bántalmazásai miatt szörnyűek voltak. Nem tudtam emiatt annyira odafigyelni a tanulásra, és emiatt depressziós lettem. (Maximalista vagyok.) Külső segítséget nem kaptam, a családom elől is igyekeztem úgy-ahogy eltitkolni, csak azt szerettem volna ha vége lesz a gimnáziumnak. Az érettségim sem úgy sikerült ahogy elvártam volna magamtól, meg mások ahogy elvárták volna tőlem. Mindenkinek csalódást okoztam. Mégis felvettek egyetemre, de nem oda ahova eredetileg szerettem volna menni, bár ugyanarra a szakra. Az első félévben még rosszabbá vált a helyzet. Egyenesen gyűlöltem bejárni az egyetemre, gyűlöltem magam, és mindenkit aki ezt tette velem. Az volt a célom, hogy átjelentkezéssel megpróbálok bekerülni az egyetemre ahová járni akartam, viszont megbuktam egy ráépülős tárgyból. Bár kritériumként, azt írják hogy 4 tárgyból/többől nincs kijavítatlan elégtelene, de mégis úgyérzem nem fog sikerülni. Nagyon el vagyok keseredve, úgy érzem nem érek emberileg semmit. Emellett szörnyű bűntudatom is van, sokszor nincs kedvem semmihez. Nem igazán tudom, mit tehetnék, hogy jobban legyek.

Azért bántottak, mert más zenei stílust kedvelek mint az átlag, ami nem igazán elfogadott.(Kpop) Emellett tagja vagyok egy tánc csoportnak, ahol táncokat tanulunk és veszünk fel.-ebből indult ki minden. Nagyon szeretem csinálni, de az emberek nagyon elutasítóak ezzel kapcsolatban. Folyamatosan rettegek, hogy "kiderül" és itt is megutálnak az emberek. Tényleg nem ártottam senkinek, hogy ezt kapjam vissza, paranoiassá váltam, és bizalmatlanná az emberekkel szemben. Sokszor úgy érzem, az én hibám minden, és mindenért magamat okolom. Félek hogy senki nem fog emiatt szeretni, mert kicsit/nagyon más vagyok.

Szeretnék lelkileg rendbejönni. Nagyon kérlek, kíméljetek meg a rosszindulatú kommentektől.

Volt esetleg valaki hasonló helyzetben? Mit tegyek, hogy jobban legyek?

2019. máj. 3. 17:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg tudlak érteni...de akikkel együtt táncolsz, azok akkor hasonlóak mint te, nem? Barátkozz inkább velük, a kreténeket meg le kell tojni.
2019. máj. 3. 17:41
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
A depressziónak oka van. Ha az megszűnik kezelhető, gyógyítható. Az oka egyértelműen nem te vagy. Hasonlóságot vélek felfedezni az én problémáimmal. Ha gondolod írhatsz nyugodtan és beszélgethetünk róla.
2019. máj. 3. 17:43
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen, van pár olyan barátom aki elfogad úgy amilyen vagyok, és amit szeretek. Csakhát az emberek többsége nem igazán tolerálja ha más dolgokat szeretsz/csinálsz/más az elképzelésed bizonyos dolgokról.
2019. máj. 3. 17:47
 4/13 anonim ***** válasza:

De amúgy hasonló cipőben járok, csak kicsit idősebb kiadàsban, ìrhatsz privit ha ez segít :)

24 N

2019. máj. 3. 17:48
 5/13 anonim ***** válasza:

Az emberek többsége jelenleg több, mint négy milliárd fő. Te mindegyiknem meg akarsz felelni? Ha már 3 ( három ) jó barátod van, jobban állsz, mint sok ember.

De tudd: a depresszió gyógyítható, és még az is lehet, hogy nincs is neked. Menj psziciáterhez. Ha lehet, államihoz. Ő meg akar gyógyítani, mert csak nyűg vagy a nyakán. Ellentétben a maszekkal, akinek te leszek a bukszája, eltartója. Fogadd el, hogy az élet nem méznyalás. Egy gyógyult ( ? ) pánikbeteg pasi.

2019. máj. 3. 18:43
 6/13 anonim ***** válasza:

A zenei ízlésed valószínűleg csak kifogás volt, nem hinném, hogy félni kell tőle, hogy kiderül. Az ilyen emberek mindig találnak rá okot.

Emberileg attól nem érsz kevesebbet, hogy most kevésbé megy az egyetem. Rengeteg időd lesz még korrigálni, koncentrálj előbb a gyógyulásra. Mint írták is, orvos sokat segíthet.

2019. máj. 4. 01:32
 7/13 anonim ***** válasza:
NEM lehet mindenkinek megfelelni. Az egyetem már más, ott nagyobb a tolerancia. Nem tudsz beilleszkedni, mert félsz az emberektől, ők ezt veszik észre, és ezért nem barátkoznak veled.
2019. máj. 4. 08:20
 8/13 anonim ***** válasza:
PTSD-d is lehet, azon meg az segít, ha valahogy feldolgozod a problémáidat, nem csak a feszültséget amit okoznak.
2019. jún. 29. 13:36
 9/13 anonim ***** válasza:
PTSD- je van???!! :D és az iraki katonaknak akik mellett felrobban a barátjuk meg a fél falu gyerekekkel azoknak milyük van? Te nem vagy ép utolsó. Ezt a marhaságot! Depressziós vagy kérdező? Magadat diagnosztizáltad? Szuper. Engem komolyan érdekelne hogy fogsz megküzdeni azzal ha valami valós problémád lesz. Pl. Szeretted elvesztése, komoly betegség? Értem, hogy kellemetlen amiben vagy. De túl dramatizálod. A családod nem lehet valami támogató, ha maximalista lettél. Én is az vagyok. Meg van az oka miért. De ez nem baj, lehet hasznosítani az életben. A főnököm pl. nagyra értekeli mert az én munkammal sosincs baj. Nincs olyan ember akit mindenki szeret. Ha ez az életcélod akkor meg fogsz bukni. Még a legjobb embereket is van aki utálja. Ez nem rólad szól. Hanem arról aki utál. A tanácsom, hogy azt gondold végig te milyen akarsz lenni! Ne azért, hogy másoknak megfelelj. Olyanná próbálj válni ami NEKED tetszik, amilyennek te akarod látni magad. 8 milliárd ember él a földön. Van akinek nem leszel szimpatikus bármit csinálsz. De van akinek igen. Ha magadat el tudod fogadni és magadnak megfelelsz akkor nem fog ez annyit számítani. A sulidat nem értem. Ha ugyan az a szak akkor nem ugyan az lesz a végzettséged vele? De ha ez annyira fontos neked akkor küzdj érte. Ha nem sikerül meg nincs világvége! Ez csak egy suli. Majd megpróbálod újra. Az élet ilyen. Van ami összejön van ami nem. Nem lehet egy egy kudarctól összeomlani. Senkinek nem jön össze minden. De egy bukás mindig egy masik lehetőséget kínál. Vagy lehet belőle tanulni. Nem kell elcsüggedni. Akikkel együtt táncolsz legyél azokkal. Zenei stílusok miatt összekapni? Azért ez nagyon gyermeteg dolog. 10 év múlva hidd el senkit nem fog érdekelni ki mit hallgat. Ez nem a barátság alapja. Azon meg semmi szégyellni való nincs, hogy táncolsz. Mit kell ezen szegyellni meg titkolni. Inkább legyél rá büszke. Viszont ha eleve úgy állsz hozzá, hogy téged utalni fognak meg kuncsorogsz mások szeretetéért barátságáért ezért alárendeled magad nekik. Akkor nem fognak tisztelni és szeretni sem. Húzd ki magad. Legyél büszke arra ami TE vagy. Ami téged érdekel. És masok akarják kiérdemelni a te barátsagodat. Lehet, hogy fáj a kiközösítés de mindenhol vannak rossz emberek. Nem kell velük foglalkozni. Akkor sem ha nehéz. És az amit nem kaphatunk meg mindenkinek sokkal vonzóbb. Nem kell oda ajándékoznod a barátsagodat mindenkinek. Érdemeljék ki!
2019. júl. 6. 15:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Az kimaradt, hogy tanuld meg, megvédeni magadat. Azt bantják aki hagyja meg akit lehet meg akit érdekel. Akit nem érdekel azt nem bántják mert unalmas lenne. Pár epés közönyös megjegyzéssel le lehet rázni a gonoszkodókat. El fog menni a kedvük a piszkálódástól. Persze ha sírdogálni fogszc meg sajnálni magad akkor sosem lesz vége. Az állatvilágban is az marad életben ai kemény. Ne mutasd, hogy gyenge vagy! Arra mindenki rálép.
2019. júl. 6. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!