Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tudnátok ajánlani erős...

Mit tudnátok ajánlani erős pánikbetegségre, szorongásra?

Figyelt kérdés

Szeptember óta járok pszichiáterhez, minden betegre kb. 10-15 perce van, iszonyatosan sokan járnak hozzá. Ezt ő maga is megmondta. TB támogatott, sajnos magánra nincs pénzem, mert nem tudok dolgozni így. Ajánlott ott helyileg pszichológust, de voltam nála 4-5x és semmit nem csinált konkrétan. Elmondtam neki hogy vagyok, változott-e vmi, mit szedek, ő csak ennyit mondott, hogy egyek többet, mert túl vékony vagyok, biztos attól vannak ezek, kezdjek el több gyümölcsöt enni. Hiába kezdtem el egészségesebben étkezni, sok vitamint szedni, nyugtató gyógynövényeket inni, probiotikumot és enzimet szedni semmi nem változott. Utána mondta, hogy járjak el ide-oda azt kész, de hogy hogyan nem adott semmi tanácsot.

Pszichiáternek mindig őszintén beszámolok mindegyik gyógyszerről. Először a Scippa-t szedtem 1 hónapig. Nemi vágy 0, érzelemhiány, boldogtalanság alakult ki tőle. Aztán váltottunk a Duciltia nevű antidepresszánsra. Abból szedtem a kisebb mg-ot 1 hónapig, nem hatott semmit, utána 1 hónapig a nagyobb mg-ot, közben elég sok mellékhatás alakult ki (hasmenés, állandó émelygés, hasfájás). Utána a Tialera-t kezdtem el szedni negyed adaggal, mert a féltől iszonyatosan szédültem, émelyegtem az ágyból nem bírtam 1 hétig felkelni, aztán elmúlt a mellékhatása. 2 hét után használt, de nagyon nagyon enyhe hatása volt csak, ami kevés volt. 3 hónapig szedtem napi 3 db-ot, 2-3 hete érzem, hogy már semmi hatása nincsen. Leváltottuk az antidepresszánst Stimuloton 50mg-ra. 6. szemet szedtem be belőle és nem bírok az ágyból felkelni, étvágyam nincs, folyadékot alig bírok bevinni, egész nap csikar a hasam, hasmenésem van, hánytam, éjjelente nem tudok normálisan aludni, itthon is iszonyat erős pánikrohamaim vannak (eddig még nem voltak itthon is). Mikor felírta a doktornő megkérdeztem, hogy általánosságban hányadik antidepresszáns szokott használni pánikbetegségre a betegeinél. Azt mondta, hogy az 1-2., ritkán 3, amik általában 4-6 hét alatt hatnak, illetve a mellékhatások 1 hét alatt elmúlnak.

Ezek mellett 2,5-3mg Frontint szedtem, de 1 hónapja csökkentettem 1-1,25mg-ra, mellette fél-háromnegyed Rilex. De megint emeltem a Stimuloton miatt.

Ezek mellett rengeteg kivizsgáláson voltam már. Hormonvizsgálatra most várok, a gasztroenterológus szerint szomatizációs zavarom van (rengeteg testi fájdalom szervi elváltozás nélkül), szeptember óta 6 kilót fogytam (előtte is nagyon vékony voltam, így nem igazán tehetem meg, hogy dobáljam a kilókat).

Nekem miért nem használ semmi? Folytassam tovább a Stimuloton szedését? Mit tegyek? Úgy látom a mostani pszichiáter, pszichológus egyáltalán nem válik be, a többit aki van helyben azokról is rosszakat hallottam (TB támogatott). Sulit ha nem tudom elkezdeni pár hónap múlva, akkor kirúgnak (most lenne utolsó félévem). Sportot is próbáltam már, vannak otthoni hobbijaim, amikkel kikapcsolok, van párkapcsolatom nem a környéken, így legalább kimozdulok minden héten. Próbáltam mindig ismételni magamban, hogy nincs semmi baj, minden jó, senki se bánt, mindig próbáltam vicces dologra gondolni, sajnos nem vált be.

A nagy tehetetlenségtől már depressziós is lettem. Ez a betegség nálam egyik napról a másikra alakult ki. Nem volt stresszes életem, nem ért trauma, nem tudnám megmondani miért alakult ki. Ezelőtt évek óta van szociális fóbiám, sosem volt önbizalmam, de nem okozott gondot, tudtam ide-oda menni, barátkozni, dolgozni, pedig gyerekkoromban is voltak ezek a problémáim.

2019. ápr. 29. 19:44
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Mostanában megpróbálok helyileg elmenni magánba pajzsmirigy uhra. Elég profi az ottani uhs orvos. Ha ott sincs semmi akkor leállok már a testi betegségek keresésével mert ez már nem normális. Iszonyat sok pénz ki lett dobva negativ vizsgálatokra.
2019. jún. 7. 01:26
 22/29 A kérdező kommentje:
A 100mg-os választ meg tudom erősíteni. Lecseréltem a pszichiáteremet. Akihez most járok ő is mondta, hogy nagyon kevés az 50mg, így kb. potyára vártam ki a 7 hetet. Elkezdett velem íratni gondolatnaplót. Ő szerinte is szomatizációs zavarom van, tehát a lelki problémák okozzák a testi fájdalmaimat/tüneteket.
2019. jún. 14. 00:15
 23/29 anonim ***** válasza:

Egyértelmű hogy a vegetatív idegrendszered (belső elválasztású miririgyek rendszere) túlműködése a gond, először meg kell nézni hogy hol, de sanszos a pajzsmirigy (ami legnagyobb hormontermelő szerv).

A mókuskerék lényege:

pajzsmirigy működését lelki próbléma is meg tudja zavarni, amire a vegetatív idegrendszer túlműködéssel reagál ez okozza a szorongást, testi reakciókat, majd ezek újabb lapáttal tesznek rá a pajzmirigy működésére, amire a vegetatív idegrendszer még durvábban reagál.

Hogy mik lehetnek megoldások:

- gyógyszeres blokkolók (ha azt kapod ami kell, nem pedig szitává lövik a szervezeted úgy, hogy a célt végik eltévesztették)

- meditáció, hit (ez a legjobb, ha valaki olyan alkat, hogy ez nála működik, máskor megmosolyogtató vallási fanatikusok, ezotérikusok itt előnyben)

- jól és pontosan mghatározott idegek endoszkópiás megvagdosása (ha kell később összevarják), eredményeképpen megszünnek a kellemetlen tünetek (pl. szorongás), ennek eredményeként nem lesz olyan stressz, ami a vegetatív idegrendszert túlmüködésre kényszerítené, így a pazsmirigy műkődése normális lesz, ezzel a szervezet hormonháztartása is helyre áll.

Kis olvasmány: [link]

(a linkeken is olvasgass tovább)

2019. jún. 14. 09:55
 24/29 anonim ***** válasza:
Hogy érzed magad?
2019. aug. 3. 03:42
 25/29 A kérdező kommentje:
Semmi javulás. Egyértelműen nem pajzsmirigy probléma. Ételintolerancia tesztre tervezek még elmenni. Homlokom szó szerint tele van apró "pattanásokkal", a mellkasom, a hátam, a fenekem is. A hajam továbbra is hullik. Iszonyatosan alacsony a vérnyomásom. Minden nap erős homloktáji fájdalommal kelek, elég gyakori a szédülés is. Iszonyatosan fáradt vagyok. Ilyen tünetekkel semmit nem bírok már lassan csinálni. Elég régóta szedem a Stimuloton-t, semmi hatása nincs, hetek óta meditálok, aminek szintén semmi hatása. Minden reggelem maga a pokol, kb 1-2 órámba tart mire ki bírok kelni az ágyból. Egész nap hulla fáradt vagyok, ami estére javul, éjjelre megszűnik. Továbbá sokszor van, hogy elkap hirtelen hőhullám erős rosszulléttel. Ami fura számomra, az hogy amikor a Nutridrink max vaníliát iszom rá 5 percre hirtelen rosszullét jön rám: szakad rólam a víz, iszonyat melegem van, erős hányingerem lesz és gyomorgörcsöm. Milánóit csináltam egyik nap, első nap semmi bajom nem volt tőle, második nap mikor ettem a felénél ugyanaz a rosszullét jött rám, mint a Nutridrink-nél. Minden orvos szerint lelki a probléma, de én nem nagyon hiszem már ezt el. Derekam is szinte állandóan fáj. Nem tudom már tényleg mit tegyek.
2019. szept. 1. 01:56
 26/29 anonim ***** válasza:

Gondolom, már teljesen rá vagy szokva ezekre a szarokra, amiket szedetnek veled.

Dolgozd fel a traumáidat, amik életed során történtek veled. Menj el egy erre specializálódott terápiás intézetbe, ne pedig ezeket a szar pszichiátereket hajkurásszad.

2020. szept. 1. 00:36
 27/29 anonim ***** válasza:

10-es. " pajzsmirigybetegséged van. "

És te ezt honnan tudod, te nagyon okos ? Ismered ? Istenem, de ostoba vagy.

Kérdező, a lelkeddel foglalkozz, semmilyen fizikai betegséged nincs, állítom. Kialakult már egy jó kis gyógyszerfüggőség is...

2020. szept. 1. 18:36
 28/29 anonim ***** válasza:

Jah, pajzsmirigybetegséged van.

Idióta. Ilyet még egy orvos sem mond ki, csak hosszas vizsgálatok után, de te ismeretlenül ráírod a nagy okos fejeddel. Ezért tart itt a Világ, mert ennyi buta, agyhalott ember van.

2020. szept. 1. 20:30
 29/29 anonim ***** válasza:
Hogy vagy azóta kérdező?
2023. nov. 20. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!