Ti bíznátok borderline-os párotokban? Szerintetek mennyire hazudósak az ilyen betegek? Akár megcsalás, akár az élet bármely részén.
én 25 éves borderlineos nő vagyok. sosem csaltam meg 9 év alatt a páromat, mert szeretem őt. a hazudozás akkor jellemző a borderlineosokra, ha a múltban csak hazudozással tudták megvédeni magukat a "drámától", veréstől, érzelmi zsarolástól stb. (egyszóval, Marha M. Linehan megfogalmazása alapján az "érvénytelenítő környzettől".) ha nem bízik benned, ha fél attól, hogy bántani fogod (akár érzelmileg), akkor a tanult elemeket fogja alkalmazni veled szemben is, hogy megvédje magát.
Hogy bízatsz-e benne, az nem a borderline-tól függ, ennek a betegségnek se nem feltétele se nem jellemzője a hazudósság nem ehhez kapcsolódó, ha egy borderlineos ember hazudós.
Az élet más területein, hogy hogyan tud egy borderlineos funkcionálni az attól függ, hogy milyen súlyosan beteg, van-e társbetegsége (nekem pl. evészavar de sokaknál jellemző pl. a szevedélybetegség, pánikbetegség) és jár-e kezelésre. Önmagában az, hogy valaki borderlineos még nem jelenti azt, hogy alkalmatlan a párkapcsolatra.
Kedves utolsó válaszoló, tok jó látni, hogy valaki meg így gondolkodik..
Nagyon rossz érzés azt látni, hogy a többség azért mert valaki borderline, ennyire elitelo és megbelyegzi aki ebben szenved. Én is borderline vagyok, és nagyon rossz érzés érezni a megvetést. Amikor olvasok ilyen kommenteket, mint pl a tiéd is, mindig kicsit vissza jön az önbizalmam, hogy azért annyira nem is vagyok szörnyű ember. És attól mert borderline vagyok, meg lehetek jó ember, aki megerdemli a másik bizalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!