Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Köteles-e a pszichológus...

Köteles-e a pszichológus magánrendelés során nyugtát adni?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 9. 18:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó Válaszoló! Sokáig én is úgy gondoltam, hogy ha valaki megkerüli a törvényeket akkor az nem elég becsületes, egy pszichológustól pedig csak elvárná az ember, hogy becsületes legyen. Az egyik válaszoló említette, hogy a gyakorlat az, hogy alapból nem adnak nyugtát, csak ha kér az ember. Én alapvetően becsületes embernek tartom magam és ha pszichológus lennék kezdetben biztosan adnék nyugtát mindenkinek. Viszont egy idő után, ha soha senki nem venné el a nyugtát, meg senki nem tartana rá igényt, lehet én sem vessződnék már vele. A klienseknek ebből semmi kára nem származna, egyedül az államhoz folyna be kicsivel kevesebb adó. Én ettől még becsületes embernek tartanám magam továbbra is.

Ezzel nem védeni akarom azokat a pszichológusokat akik nem tartják be a nyugta-számla adási kötelezettségüket, csak azt akartam még egyszer kifejezni, hogy egy ember becsületessége, megbízhatósága szerintem nem ezen múlik.

2020. jún. 29. 21:13
 12/19 anonim ***** válasza:
37%

"A klienseknek ebből semmi kára nem származna, egyedül az államhoz folyna be kicsivel kevesebb adó."

És emiatt a kliens kellene, hogy "kicsivel több" adót fizessen, hogy az állam azért a pénzénél legyen - és addig is "egy kicsivel" többet kellene költenie az autója javítására, ami szétmegy a kátyús utak miatt, meg hasonlók, meg "egy kicsivel" rosszabb egészségügyi ellátást kapna - amibe "egy kicsivel" hamarabb belehalna...

2020. jún. 29. 21:24
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen köteles. Én kaptam is minden alkalommal. Ha ellenőz megy hozzá csúnyán megbüntetik.
2020. nov. 5. 09:36
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

Két éve én voltam három alkalommal egy férfi pszichológusnál. Harmadszor beszólt és aztán nem mentem el a következő alkalomra. Erre megbeszéltünk másik időpontot elmentem, vége volt ülésnek mondja fizessem ki azt is amire nem mentem.

Olyan ideges lettem hogy mondtam neki nem fizetem ki sőt azt se ami megtörtént pszichoterápia. Ha továbbra is kéri a pénzét feljelentem a NAV-nál hogy első három alkalommal nem adott számlát a kezelésről. Erre elvörösödött és elküldött a fenébe.

Azóta se mentem hozzá.

2021. jan. 19. 13:05
 15/19 Fsms ***** válasza:
78%
Igen, sőt fel kell töltenie a nav oldalára is január 1 től.
2021. jan. 19. 20:36
 16/19 anonim ***** válasza:
72%
10-ből kettő ad kb..elég rossz arány..azért nem adnak, mert megtehetik! És felelősséggel sem tartoznak. A NAV nyugodtan ellenőrizhetné a kókler bandát .. az online coach, aura hegesztő, jós, ezo, életmód tanácsadókat. Több kárt csinálnak, mint hasznot.
2021. máj. 14. 11:13
 17/19 anonim ***** válasza:
33%
14-es, ha úri kedved úgy tartja, hogy nem mész el a megbeszélt terápiás időpontra, attól még azt bizony ki kell fizetni. Megállapodtál a pszichológussal, aki felkészült a találkozóra, és az adott időben a rendelkezésre állt, ezért egyáltalán nem indokolt, hogy a te szeszélyed miatt elessen a bevételtől. Nem mellesleg ebből a pár sorodból is eléggé úgy tűnik, hogy szükséged lenne pszichológusra.
2021. jún. 23. 23:33
 18/19 anonim ***** válasza:
50%

"Megállapodtál a pszichológussal"

Ha megállapodott volna, a pszichológus az előző alkalmakkor is adott volna számlát kérés nélkül is, az adott esetben pedig nem elvörösödött volna, hanem a megállapodást lobogtatva ment volna pereskedni.

2021. jún. 24. 18:06
 19/19 anonim ***** válasza:
48%

18-as, sajnálom, hogy nem érted a lényeget. A terápiás időpont egyeztetése egy szerződés, még úgy is, ha szóban történik. A páciens ezzel megrendel egy szolgaltatást, hasonlóan ahhoz, mint amikor valaki lefoglal egy szállást. Ha nem mondja le, köteles kifizetni még akkor is, ha nem megy el.

A 14-es páciensnek csak akkor lett fontos a nyugta, amikor megsértődött a pszichológusra. Akkor viselkedett volna korrekt módon, ha időben lemondja a találkozót. Nem mellesleg írja, hogy a megvalósult terápiás foglalkozást sem fizette ki. Ha te ezt pártolod, attól nekem még nem lesz kevésbé igazam, ahogy a lepontozástól sem.

2021. jún. 24. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!