Köteles-e a pszichológus magánrendelés során nyugtát adni?
Egy hasonló kérdésnél valaki azt válaszolta, hogy 0% az adóvonzata, ezért úgymond csak felesleges papírmunka, ezért nem szokás. Erre vonatkozóan kerestem információt a neten, de nem találtam. Ha valaki tud linkelni ezzel kapcsolatban valamit, azt megköszönném :)
Egyébként pár hónapja járok pszichológushoz heti rendszerességgel és felmerült bennem ez a kérdés, hogy vajon miért nem kapok semmi bizonylatot arról, hogy fizettem neki. A segítőm kedves és empatikus, továbbá szimpatikus számomra, ezért nem szeretném egy ilyen kérdéssel esetlegesen kellemetlen helyzetbe hozni. Pusztán kíváncsiságból szeretném tudni, hogy a törvény mégis mit ír elő.
Egyet jegyezz meg: egy pszichológusnál NINCS kellemetlen kérdés! Tényleg! Pont az a lényeg, hogy ennek egy bizalmi kapcsolatnak kell lennie, amiben te szorongásmentesen mondhatsz/kérdezhetsz bármit.
(Egyébként a gyakorlat az, hogy alapból nem adnak nyugtát, de ha kérsz, akkor igen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!