Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagdossák magukat az...

Miért vagdossák magukat az emberek?

Figyelt kérdés

Sosem értettem, hogy mire jó.. attól semmi sem lesz jobb

Van valaki közületek aki csinálja? Magyarázza már el, hogy miért jó, mert komolyan nem értem

2019. ápr. 8. 20:29
 1/5 anonim válasza:
31%

Én nem csinálom de szerintem mostanában “divat” remélem

Érted mire értem. Jónak arra jó,hogy calaki úgy gondolja, hogy majd elveszti az eszméletét és végre “nyugton” lehet. Vagyis részben öngyilkossági kísérlet. Valójában az. A lényeg hogy probléma elöli menekülés és ez mosta a divat.

2019. ápr. 8. 20:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Adrenalint szabadít fel, néhányan ezért.

Vagy úgy érzi, hogy már csak ez az, amit szabadon csinálhat.

Mindkettő kóros.

2019. ápr. 8. 23:33
 3/5 anonim ***** válasza:
68%
Mert a fizikai fájdalom enyhíti a lelkit.
2019. ápr. 9. 07:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert a fájdalom endorfint szabadít fel az agyban. Ez eljut a szervezetbe, hogy csökkentse a fájdalmat, viszont ez felel a jókedvünkért is. Ezért érzik úgy hogy megkönnyebbültek ezek az emberek. A mentális betegek rengeteg gyötrődnek testileg lelkileg és ezzel próbálják meg enyhíteni. Mert ha más nem is de legalább eltereli egy fél órára vagy egy órára a figyelmüket a másik bajukról. Addig sem arra figyelnek.
2019. ápr. 9. 15:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nem csak az emiatt érzett frusztrációidat akarod ezen levezetni, akkor rengeteg cikket lehet találni a témában, ami látható helyek esetén például egyfajta segélykiáltás is lehet, de valóban az ezzel felszabaduló hormonok enyhítik a már meglévő fájdalmakat.
2019. ápr. 9. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!