Mi lehet az oka annak, ha valaki szexuálisan vonzódik a saját neméhez? (Pszichológiai szempontból. )
Remélem nem kerül törlésre ez a kérdés, csak mert nem a "Szexualitás" témakörben tettem fel. Engem komolyan érdekel, hogy milyen pszichológiai okai vannak, ha egy ember (férfi/nő) a saját neme iránt érez vonzalmat.
Abból indulok ki, hogy az élővilágban alapszinten a "férfi/női" páros dominál a reprodukció szempontjából.
A kérdésed és a válaszok is töröltetve lesznek, ismerve a helyi meleglobbit.
Ezért inkább nem is fejtem ki a véleményem...kár, hogy itt sem lehet cenzúra nélkül írni. :(
# 8
Ez inkább biológia. Engem elsősorban a pszichológiai oldal érdekel.
Amúgy ami a DNS-t illeti, én még életemben nem hallottam arról, hogy az ember esetében a szexuális vonzalmat csakis és kizáróan a DNS szabályozza. Oké hogy a DNS genetikai örökítőanyag, de ez csupán egy adott faj fizikai sajátosságait adja tovább.
Úgy tudom hogy jelenleg semelyik élőlénynél sem öröklődik a "homoszexualitás" genetikai szinten, ugyanis az egy "evolúciós zsákutca" volna az adott faj tekintetében. Reprodukció nélkül pedig az adott faj kihalna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!