Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet az oka annak, ha...

Mi lehet az oka annak, ha valaki szexuálisan vonzódik a saját neméhez? (Pszichológiai szempontból. )

Figyelt kérdés
2019. ápr. 7. 16:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
9%
Szimplán elmebetegséggel kűzd.
2019. ápr. 7. 16:39
 2/16 A kérdező kommentje:

Remélem nem kerül törlésre ez a kérdés, csak mert nem a "Szexualitás" témakörben tettem fel. Engem komolyan érdekel, hogy milyen pszichológiai okai vannak, ha egy ember (férfi/nő) a saját neme iránt érez vonzalmat.

Abból indulok ki, hogy az élővilágban alapszinten a "férfi/női" páros dominál a reprodukció szempontjából.

2019. ápr. 7. 16:41
 3/16 anonim ***** válasza:
18%

A kérdésed és a válaszok is töröltetve lesznek, ismerve a helyi meleglobbit.

Ezért inkább nem is fejtem ki a véleményem...kár, hogy itt sem lehet cenzúra nélkül írni. :(

2019. ápr. 7. 16:43
 4/16 anonim ***** válasza:
38%
Genetikai okai vannak a homoszexualitásnak.
2019. ápr. 7. 16:45
 5/16 anonim ***** válasza:
80%
Ez sima szexuális vonzalom,mint a heteroszexualitás. Nem betegség.
2019. ápr. 7. 16:47
 6/16 anonim ***** válasza:
15%
Én is úgy tudom, hogy egy kromoszóma rendellenesség.
2019. ápr. 7. 16:48
 7/16 A kérdező kommentje:
Még mindig attól tartok hogy letörlik a kérdésemet, pedig szerintem a szexuális vonzalom éppúgy beleillig a pszichológia témakörbe, mint a szexualitásba. Engem pedig már régóta érdekel a téma. Nem véletlenül tettem fel itt a kérdést.
2019. ápr. 7. 17:01
 8/16 anonim ***** válasza:
26%
Képzelj el két kapcsolót a DNS-ben. Az egyik a heteroszexualitást a másik meg a homoszexualitást kapcsolja be. Hát ezeket kapcsolgatja a természet, így vannak a világon aszexuális, heteroszexuális, homoszexuális és biszexuális emberek. Bár az aszexualitásban nem vagyok biztos, lehet ott tényleg állhat pszichológiai dolog is a háttérben.
2019. ápr. 7. 17:05
 9/16 anonim ***** válasza:
63%
Igen, benne van a génjeidben. :) Nem nevelés hatására válsz azzá, ha valakinek genetikailag meg van a hajlama, az elő fog jönni.
2019. ápr. 7. 17:12
 10/16 A kérdező kommentje:

# 8

Ez inkább biológia. Engem elsősorban a pszichológiai oldal érdekel.

Amúgy ami a DNS-t illeti, én még életemben nem hallottam arról, hogy az ember esetében a szexuális vonzalmat csakis és kizáróan a DNS szabályozza. Oké hogy a DNS genetikai örökítőanyag, de ez csupán egy adott faj fizikai sajátosságait adja tovább.

Úgy tudom hogy jelenleg semelyik élőlénynél sem öröklődik a "homoszexualitás" genetikai szinten, ugyanis az egy "evolúciós zsákutca" volna az adott faj tekintetében. Reprodukció nélkül pedig az adott faj kihalna.

2019. ápr. 7. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!